Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Bemutatkoztak a szakmák a vásárhelyi nyílt napon - Szaktudással a siker útján

Nyílt napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak, bemutatókat tekinthettek meg.
– Kicsi korom óta szakács szerettem volna lenni, később voltam a szüleimmel a mostanihoz hasonló nyílt napon Vásárhelyen – emlékezett a kezdetekre a 18 éves, szentesi Légrádi Gergő. A szakács szakképesítést már megszerezte a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskolában, most még két évet ráhúz az érettségiért.

Légrádi Gergő megjegyezte: ha valaki a Corvinban végez, az jó ajánlólevélnek számít. Elmondta még: nyáron egy pizzériában dolgozott, egy szentesi séfnél volt szakmai gyakorlaton, és egyszer szeretne saját éttermet.
A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szaktudással a siker útján címmel rendezett tegnap nyílt napot. A megnyitót az Elegance Szalonban tartották, ahol a fodrászok gyakorolnak, készülnek a különböző versenyekre, Meszlényi Tamásné Marika mesterfodrász vezetésével. És rendszeresen jól szerepelnek azokon: sikeres tanulók kerülnek ki a kezük alól.
A honvédség toborzójánál sok fiatal érdeklődött a Corvinban. Fotó: Imre Péter
A honvédség toborzójánál sok fiatal érdeklődött a Corvinban. Fotó: Imre Péter

Előadásokat az Eötvösben hallgathattak az érdeklődők, nyílt órákat, a Fekete Sasban lévő tankonyhában szakács- és cukrászgyakorlatokat, bemutatókat és honvédségtoborzót a Corvinban. Utóbbiban szakgimnáziumi képzés a vendéglátós, kereskedelmi és turisztikai, szakképzés pedig a szakács, cukrász, pincér és eladó – sorolta Oláh Attila intézményvezető.

Árva-Nagy Sándorné, a HSZC főigazgatója megemlítette, hogy évente több nyílt napot rendeznek, amikor a szakmaválasztás előtt állók bemehetnek az iskolákba, hogy testközelből is megismerjék az ottani oktatást, szakképzést. Közölte: a mai világban több lábon kell állni, és tanulni felnőttkorban is muszáj. Mert a kitartás, a tanulás a sikerhez vezető út, és „egy jó szakma aranyat ér, a jól képzett szakmunkásra mindig szükség van".
Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel rendelkező alpolgármester arról beszélt: régen úgy gondolták, ha egy fiatal boldogulni akar az életben, akkor diplomát kell szereznie. Néhány éve ez megváltozott.

A jó szakmunkásokért versengenek a munkaadók, és a minőségi képzésben, oktatásban nagy szerepet játszik a szakképzési centrum. – Kívánom, az érdeklődők jó szakmát válasszanak, és azzal sikeresek legyenek az életben – mondta zárásként Hegedűs.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős asszonyt fosztott ki egy csaló banda Hódmezővásárhelyen

Idős asszonyt fosztott ki egy csaló banda Hódmezővásárhelyen
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az a háromtagú társaság, amely egy idős asszonyt fosztott ki Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom