Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Benzint öntött a kályhába, lakástüzet okozott

A Szegedi Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nagymágocsi férfival szemben, aki figyelmetlenül benzint öntött a lakását fűtő kályhába, amely berobbant, a használati tárgyak lángra kaptak, és az ingatlan leégett.
A vádirat szerint a vádlott nagymágocsi ingatlanában, 2015. december 15-én az esti órákban, mivel a lakást fűtő kályhában a fa nem akart megfelelően meggyulladni, olajat akart önteni a fára, hogy gyorsítsa az égést. A vádlott az udvaron lévő műhelyből behozott egy kannát, amiben úgy gondolta, hogy olaj van, de nem ellenőrizte a kanna tényleges tartalmát.

A férfi a kannában lévő folyadékból a tűzre öntött, a kannában azonban benzin volt, így a kályha és a kanna azonnal belobbant és égni kezdett. Az intenzív és gyors tűz átterjedt a szobában lévő bútorokra, majd a többi szobára és a tetőre is. A lakás egy földszintes, egybeépült lakóépületben volt, a tűz a szomszédos lakás tetőszerkezetét is megrongálta. A kialakult tüzet a tűzoltók mintegy két óra alatt fékezték meg. A tűz kilenc személy - köztük három gyerek - életét, testi épségét, valamint mintegy 30 millió forint értékű vagyont veszélyeztetett. A lakók időben el tudták hagyni a lakásaikat, így személyi sérülés nem történt, a tűz által okozott tényleges kár mintegy 10 millió forint volt. 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősugárzóval fűtik a konyhát és a fürdőszobát

Hősugárzóval fűtik a konyhát és a fürdőszobát
A legolcsóbb megoldást választották, bojlert és hősugárzót vásároltak Vásárhelyen az Oldalkosár utca 8. szám alatt élő lakosok. Tovább olvasom