Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Betonmixer rohant a vásárhelyi autószalonba

Belerohant egy kamion tegnap a vásárhelyi Alfa Autóház épületébe: hat vadonatúj autót tört totálkárosra. Az egy hónapja felújított szalon egyik ügyvezetője szerint a kár több tízmillió forint. Húsz centin múlt, hogy az autóház egyik munkatársa nem sérült meg komolyabban.
Ütközés. A betonmixer a vásárhelyi autóházban kötött ki. Fotó: Tésik Attila
Belerohant egy kamion tegnap a vásárhelyi Alfa Autóház épületébe: hat vadonatúj autót tört totálkárosra. Az egy hónapja felújított szalon egyik ügyvezetője szerint a kár több tízmillió forint. Húsz centin múlt, hogy az autóház egyik munkatársa nem sérült meg komolyabban, miután a kamion által tolt kocsi az íróasztalával együtt a falhoz préselte. A betonmixer a becsapódása előtt egy fémrudakat szállító teherautóval ütközött.

A baleset a 45-ös főúton történt tegnap délután Vásárhelyen. A Szentes felől érkező kamion előtt egy fémrudakat szállító teherautó haladt, mely balra akart kanyarodni. Ezt későn észlelte a betonmixer sofőrje, s már hiába nyomta a féket, hátulról beleszaladt a teherkocsiba. Az ütközés után a teherautó az út mellett lévő vaskereskedés udvarán állt meg, miközben nekirohant egy villanyoszlopnak. A kamion sofőrje jobbra rántotta a kormányt, és a füvön keresztül belerohant a Szántó Kovács János utca végénél található Alfa Autóház épületének falába. A fémrudakat szállító jármű sofőrje nem sérült meg, s információink szerint a kamion vezetője is csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Több tízmillió forintra becsüli az anyagi kárt az autóház egyik ügyvezetője, Csengeri Géza. Az Opel és Chevrolet márkájú gépkocsik eladásával, használt autók forgalmazásával foglalkozó cég tulajdonosa a balesetkor Szegeden volt, társa tudatta vele a hírt. Megdöbbent, amikor meglátta, hogy a kamion félig a szalonban van, mert – mint megjegyezte – egy hónapja újították fel az üzletet. Reméli, fizet a biztosító. Elmondta azt is, hogy nem zárják be a szalont, folytatják a munkát.

Egy nagy durranást hallottam, és egy szürke autó jött velem szemben – mesélte a képen látható alkalmazott. Fotó: Tésik Attila
Valóban megdöbbentő látványt nyújtott a hatalmas jármű egy része az épületben. Az autóház munkatársai közül néhányan kint, az épület előtt tárgyalták a balesetet.

– Nem láttunk semmit, csak azt érzékeltük, hogy egyik pillanatról a másikra elment az áram, majd egy hatalmas csattanást hallottunk – mesélte a két fiatalember, akik azt kérték, hogy ne írjuk le az újságba a nevüket. Szerintük öt-hat vadonatúj autó mindenképpen totálkárosra tört, de ennél több is megsérült.

Nemcsak személygépkocsik törtek össze, hanem egy íróasztal is, mégpedig ripityára. Az azon lévő számítógép monitora, billentyűzete sem úszta meg a becsapódást. A „Használt autó értékesítés" – feliratú tábla viszont ép maradt. Szerencsére az íróasztal gazdájának nem történt komolyabb baja, de – mint ahogy megjegyezte – ez csak húsz centiméteren múlt. A férfit, aki szintén azt kérte, ne jelenjen meg a neve az újságban, az íróasztalával együtt a falhoz szorította a szalon egyik autója, melyet a kamion maga előtt tolt. – Egy nagy durranást hallottam, és egy szürke autó jött velem szemben. Menekültem – mondta az autóház munkatársa, aki néhány karcolással megúszta.
A rendőrség egyelőre vizsgálja a baleset körülményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döbbenet és újra átélt múlt

A középiskolásoknak már csupán történelem, szüleiknek viszont maga az átélt valóság –… Tovább olvasom