Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Bizonytalan helyzetben a vásárhelyi tévé dolgozói - egyeztetnének a polgármesterrel

Bizonytalan helyzetben a vásárhelyi tévé dolgozói - egyeztetnének a polgármesterrel
Hódmezővásárhely - A Vásárhelyi Televízió munkatársai levélben kértek időpontot a város polgármesterétől, hogy a cég munkatársainak helyzetéről beszéljenek. A dolgozók nem kaptak fizetést. Van, akinek emiatt bedőlhet a lakáshitele.
– Múlt héten pénteken arról tájékoztattam a nyilvánosságot, hogy bizonytalanná vált a városi tévé helyzete. Ebből sajnos lassan már bizonyosság lesz – mondta a szerdán megtartott sajtótájékoztatón Rókus Ákos, a városi tévét működtető, önkormányzati tulajdonú Szerdahelyi Kft. ügyvezetője. Mint megírtuk, a megítélt 72 milliós támogatásból 19,5 milliót utalt át az önkormányzat a tévének. Szeptember elején a dolgozók már nem kaptak fizetést, azóta is ingyen dolgoznak.

– A közgyűlésen és a vasárnapi Facebook-üzenetéből is kiderült, hogy a polgármester nem kívánja megmenteni a 30 éves vásárhelyi tévét. Kedden benyújtottunk egy levelet a polgármester titkárságára, amelyet mindenki aláírt. Azt kértük, fogadjon bennünket, és beszéljünk a jövőről. Egyelőre az időpontra várunk – mondta Rókus Ákos.

A sajtótájékoztatón két dolgozó is elmondta, hogy fizetés nélkül milyen helyzetbe kerültek. Huszár Tamás, a tévé egyik legismertebb arca 15 éve dolgozik szerkesztőként, riporterként, műsorvezetőként, hírolvasóként a Vásárhelyi Televíziónál. – Munkatársaimmal együtt nehezen éljük meg az elmúlt hónapokat. Többen családosak vagyunk, van, aki egyedül neveli a gyermekét. Más albérletet fizet. A mi családunknak hosszú lejáratú lakáshitele van, ami miatt rövid időn belül ellehetetlenülhetünk. Annak ellenére, hogy becsülettel elvégeztük a munkánkat, nem kaptunk bért – mondta. Hozzátette, szeretnék, ha megmaradna az állásuk.

Kiss Ernő adásrendező 14 éve dolgozik a városi tévénél. – Nem az a legnagyobb baj, hogy határidőig nem kaptunk fizetést. Az a probléma, hogy kilátásunk sincs arra, hogy megkapjuk. Csak úgy tudtuk a 10 éves kislányom beiskolázását megoldani, a határidős számlákat kifizetni, hogy a szüleimtől kértem anyagi segítséget – közölte.

Rókus Ákos lapunknak megerősítette, csak a pályázati forrásból foglalkoztatott takarítónő kapott fizetést, más nem, ő maga sem. – Ha kapunk pénzt, akkor is én leszek az utolsó, aki felveszi a fizetést – mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfeledett hősökkel ismerkednek: a diákok kézbe vehetnek több olyan tárgyat is, amely megjárta az I. világháborút

Elfeledett hősökkel ismerkednek: a diákok kézbe vehetnek több olyan tárgyat is, amely megjárta az I. világháborút
Meritum Egyesület Elfeledett hőseink című megyei, történelmi ismeretterjesztő körútja Hódmezővásárhelyre, a Németh László Gimnázium és Általános Iskolába érkezett. Tovább olvasom