Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Biztos a szociális foglalkoztató jövője Vásárhelyen

Sikeres pályázatának köszönhetően tovább működhet a jelenleg 174 megváltozott munkaképességű dolgozónak munkát adó vásárhelyi Hódfó. A szociális foglalkoztató egyike annak a négy hasonló cégnek, mely megmaradt az országban – az állami támogatások gyökeres változása után is.
Sikeres pályázatának köszönhetően tovább működhet a jelenleg 174 megváltozott munkaképességű dolgozónak munkát adó vásárhelyi Hódfó. A szociális foglalkoztató egyike annak a négy hasonló cégnek, mely megmaradt az országban – az állami támogatások gyökeres változása után is. Több mint háromszázan várnak arra, hogy egyszer a Hódfónál kapjanak munkát.

Az országban összesen négy szociális foglalkoztató pályázott sikeresen a megváltozott munkaképességűek állami támogatására. Az egyik a vásárhelyi Hódfó, mely ennek köszönhetően továbbra is megmarad, dolgozhat, munkát adva az embereknek.

– A vásárhelyi Hódfó szociális foglalkoztató keretén belül már az év végén megalakult a Vásárhelyi Hímzőműhely húsz dolgozójával a kht. Azért nem többel, mert június végéig a szociális foglalkoztató még megkapja az eddigi állami támogatást – tudtuk meg Chappon Adrienntől. A Hódfó ügyvezetője elmondta: a napokban kapták meg az értesítést a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, miszerint Kiss Péter miniszter elfogadta, támogatta a Hódfó pályázatát, s erre a félévre 73 millió 600 ezer forint támogatást biztosított.

– A pályázatunkhoz csatolni kellett 2010-ig az üzleti tervet, s eleget kell tennünk a rendkívül szigorú ellenőrzéseknek, minden évben be kell nyújtanunk az üzleti tervet, és a dolgozóink egészségi állapotáról is szigorú nyilvántartást kell vezetnünk – mondta az ügyvezető.

A Hódfónál közalkalmazottként csupán hárman dolgoznak: az ügyvezetőn kívül a pénztáros és a gépkocsivezető, ezeket a munkaköröket ugyanis rokkantsági nyugdíjban lévők nem tölthetik be. Számukat nem is kívánják emelni, viszont bővíteni akarják a dolgozók jelenleg, százhetvennégyes létszámát. Már csak azért is, mert több mint háromszázan várnak arra, hogy egyszer a Hódfónál kapjanak munkát.

– A polgármesternek és a közgyűlésnek köszönhetően a kht. a foglalkoztató jogutódjaként működhet, a jelenlegi létszámot megtartjuk, s az eddigi bedolgozóink immár munkaviszonyban végezhetik tovább eddigi tevékenységüket – tette hozzá Chappon Adrienn.

A Hódfó autóillatosítókat, csillárokat, egyedi papírdobozokat és táskákat, dugaljakat és szerelőlapokat gyárt, varrodát és konfekciórészleget működtet. Jó hírüknek köszönhetően visszatérő megrendeléseik vannak, s az ügyvezető büszke arra, hogy a cégnek nincs tartozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártély és Altenahr tíz esztendeje tartozik össze

Különös véletlennek köszönhető, hogy Mártély és Altenahr testvértelepülések: egy németországi… Tovább olvasom