Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Botrányt kavart a városi televízió bejelentése

Bacsa Pál második forduló előtti visszalépéséről hangzott el információ a kampánycsend előtt a vásárhelyi televízióban – az MSZP-s jelölt azt mondta lapunknak: nem tervezett ilyesmit, és nem is keresték meg a vtv-től. A szocialisták bejelentést tettek a helyi választási bizottságnál, amely tegnap elutasította a kifogást, mivel a következő híradásban elhangzott: Bacsa cáfolta az értesülést. A vtv vezetőjét tegnap nem értük el.
Arany-Tóth Attila (balról), a vásárhelyi tévé vezetője. Egyelőre nem nyilatkozott Fotó: Tésik Attila
Botrányt kavart a vásárhelyi városi tévében péntek délután elhangzott hír. Lapunkat Bacsa Pál szocialista képviselőjelölt kereste meg azzal, hogy a vtv-ben a kampánycsend kezdete előtt néhány órával bemondták: információk szerint a független jelölt Balogh Jánosné a második fordulóban visszalép a szocialista Bacsa Pál javára. Ezt követően Baloghné cáfolata hangzott el, majd az, hogy értesülések szerint Bacsa lép vissza az ő javára. Minderről elmondása szerint úgy szerzett tudomást az MSZP-s képviselőjelölt, hogy ismerősei azonnal hívták, tudakolva, igaz-e a hír.

Bacsa Pál hangsúlyozta: fel sem merült visszalépésének lehetősége, és a
Baloghné nem lép vissza

Tegnap reggel, az eredmények ismeretében újra megkérdeztük Bacsa Pált arról, tervezi-e, hogy mégiscsak visszalép Balogh Jánosné javára. A 47,93 százalékkal első helyen lévő fideszes Lázár János mögött ugyanis a független mártélyi polgármester végzett 24,26 százalékkal, s Bacsa csak harmadik lett, a szavazatok 16,75 százalékát kapta meg. A szocialista jelölt bevallotta: nem ilyen eredményre számítottak. Egyelőre elemeznek, megfontolják a lehetőségeket. Hozzátette, elvben nem zárkózik el semmitől, de konkrétumot még nem tudott mondani. Baloghné viszont úgy nyilatkozott: biztos, hogy nem lép vissza, nem ül be egyik pártba sem, és végigcsinálja a második fordulót. Annak viszont örülne, ha igazi összefogással a háta mögött szállna ringbe a mandátumért.  
tévétől senki nem kereste meg, hogy megerősíttesse az információt. A jelölt azonnal megpróbálta elérni a tévé vezetőjét, Arany-Tóth Attilát, de nem járt sikerrel, mondta, ezért bement a stúdióba, és bár Arany-Tóthtal nem találkozott, az ott dolgozóknak jelezte: szó sincs visszalépésről. Az esti hírekben aztán ismét elhangzott az előbbi információ, de a hírolvasó a végén hozzátette, Bacsa időközben cáfolta az értesülést.

Az ügyben a szocialisták bejelentést tettek a helyi választási bizottságnál. A kifogásról tegnap délelőtt tárgyalt a testület, amelynek vezetőjétől, Feketéné Szemző Margittól megtudtuk: a tagok többségének döntése alapján elutasították a kifogást, mert a tévé még aznap helyt adott Bacsa Pál véleményének.

Szerettük volna megkérdezni a történtekről Arany-Tóth Attilát is, ő azonban vasárnap nem nyilatkozott lapunknak, tegnap pedig nem értük el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Színkottás szivárványos muzsikája

A vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális otthon két lakójának kezdeményezésére alakult meg a… Tovább olvasom