Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Bronzvasárnap elmaradt a vásárlók rohama Vásárhelyen

A borzvasárnap ellenére is akadtak olyan üzletek tegnap Vásárhelyen, amelyek zárva tartottak. A belvárosban nem igazán lehetett tömegről beszélni, persze azért akadtak olyanok, akik ajándékvadászatra használták a délelőttöt. A Tescóban valamivel nagyobb volt a vásárlói kedv.
Bronzvasárnap a vásárhelyi Tescóban. Nemcsak az akciós áruk érdekelték a vevőket. Fotó: Tésik Attila
Már kora délelőtt jó néhány autó parkolt tegnap a vásárhelyi Tesco előtt. Bronzvasárnapon a nagyáruházból jól megpakolt bevásárlókocsikkal igyekeztek kifelé az emberek. Az üzletben is akadt vevő, s nemcsak az akciós áruk keltették fel az érdeklődést. A DVD, televízió, plüssállatok, társasjátékok, könyvek, telefonok, műszaki cikkek egyaránt kelendőek voltak.

A játékosztályon válogató Andrikóné Tóth Aranka kislányával, Szintiával hadakozott éppen, hogy milyen előkarácsonyi ajándék kerüljön a bevásárlókocsiba. Míg a csöppség a kirakós játékok között válogatott, addig az édesanyjától megtudtuk: a fenyőfa alá kerülő meglepetések egy részét már megvásárolta. A gyerekek persze játékot kapnak, hiszen annak örülnek a legjobban. Általában 20-30 ezer forintot költ a család ajándékra. A fiatalasszony azt is elárulta, a vásárlás előtt terepszemlét tart az üzletekben, mert nem mindegy, mennyibe kerül a kiszemelt ajándék. Hétköznap nem igazán van ideje végigjárni a boltokat, ezért kihasználja az ünnepek előtti, vasárnapi nyitva tartást.

Ám nem mindegyik belvárosi üzletbe térhetett volna be tegnap a fiatalasszony. A bronzvasárnap ellenére ugyanis voltak olyan boltok, amelyek nem nyitottak ki. Egyébként sem igazán tolongtak a vásárhelyiek az Andrássy úton, ahol az ünnepek közeledte ellenére is érződött, hogy hét vége volt. A nyitva található boltokban sem volt tömeg.

Az egyik márkás sportruhákat áruló üzletben is csak egy-két vásárló akadt, legalábbis ottjártunkkor. Risztov László a focilabdákat nézegette, no és pattogtatta. Mint kiderült, 9 éves kisfiának keres karácsonyi ajándékot. Nem is akármilyet, egy ronaldinhós focilabdával szerette volna meglepni csemetéjét. Ilyet viszont nem talált, így másfajtát nézegetett. Nagy sportrajongó a család, árulta el László, aki mindenképpen márkás ajándékkal szeretné meglepni szeretteit. Kislányát például egy szabadidőruhával. Ezek ugyanis sokkal jobb minőségűek, állapította meg a férfi, aki még feleségével is konzultált telefonon, a labdavásárlás ügyében.

Néhány üzlettel távolabb Virág Károlyné egy kínai boltban a pulóverek között válogatott. Az asszony férjével és lányával mérte fel a kínálatot, mint megjegyezte, amolyan előkarácsonyi ajándékként magának szeretne vásárolni. Hétköznap dolgoznak, így most kihasználták a borzvasárnap kínálta lehetőségeket, s kényelmesen szétnéztek az üzletekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri lakat az onkológiára

Az egészségügyi miniszter december 1-jétől rendelettel szüntette meg a vásárhelyi Erzsébet-kórház… Tovább olvasom