Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Brutális támadás után kezdett új életet Andrea

Hódmezővásárhely - Csak a szomszédok lélekjelenlétén múlt, hogy Tatár Andrea túlélte volt élettársa brutális támadását. A vásárhelyi fiatalasszonyra fényes nappal, az utcán lőtt rá egykori párja, aki azóta előzetes letartóztatásban van.
Ezentúl március 16-át is születésnapjaként emlegeti a vásárhelyi Tatár Andrea. A 39 éves asszony azt mondja: újjászületett azon a napon, amikor volt élettársa saját otthona előtt kora délután kétszer rálőtt, majd miután a fegyver nem sült el, fojtogatni kezdte.

– Másfél évig éltünk együtt a volt párommal. Tavaly júliusban ért véget a kapcsolatunk. Nem törődött bele, birtokolni akart – mesélte Andrea, aki csak azért vállalta a beszélgetést, hogy másokkal ne történhessen hasonló szörnyűség.

– Folyamatosan zaklatott. SMS-eket írt, telefonált. Novemberben egy ürüggyel becsalt az autójába, és Székkutasig száguldott velem. Elmentem a rendőrségre, utána nem zaklatott – emlékezett vissza Andrea. Ennek ellenére az asszony csak édesanyjával vagy barátaival mert az utcán közlekedni. Ha éppen egyedül volt, akkor mindig telefonon beszélgetett. Azon a napon ez volt a szerencséje.

A megtámadott fiatalasszony szerint az a fontos, hogy életben maradt. Fotók: Schmidt Andrea
A megtámadott fiatalasszony szerint az a fontos, hogy életben maradt.
Fotó: Schmidt Andrea

– Hazafelé tartottam, közben barátnőmmel, Szabó Katalinnal csevegtem. Amikor megláttam a volt párom, rögtön kértem Katit: szóljon a rendőrségnek. A volt élettársam ekkor azt mondta, ha vele nem tudtam élni, mással sem fogok, és közben rám lőtt. Arra gondoltam, miért nem fáj a lövés? Segítségért kiabáltam, nem riasztotta el. Földre taszított, rátérdelt a mellkasomra, fojtogatott. Nem könyörögtem az életemért. Nem adtam meg neki ezt az örömöt – idézte fel a fiatalasszony, akiről két szomszédja, Marczinka László és Marczinka István erőszakkal szedte le a férfit. Andrea nagyon hálás a két fiatalembernek. Csak ők siettek a segítségére, pedig többen jöttek-mentek akkor az utcán.

– Igazán csak most fogom fel, hogy mi történt. Meg akart ölni – jegyezte meg. Andrea mégsem érzi magát áldozatnak. – Nem szeretném, ha bárki is sajnálna – jelentette ki határozottan. – Megszabadultam az állandó rettegéstől, új fejezet kezdődik az életemben a 12 éves kislányommal, aki saját rajzzal köszönte meg a vásárhelyi rendőröknek, hogy megmentették az életem – árulta el. Persze ő is nagyon hálás az egyenruhásoknak. Andreának napokkal később támadója is üzent: sajnálja, hogy az életére tört.

Andrea MMS-e fájó emlékeket őriz.
Andrea MMS-e fájó emlékeket őriz.
Fotó: Schmidt Andrea

Lassan elmúlnak a sérülések a fiatalasszony testéről, eltűnnek nyakáról a fojtogatás nyomai, mellkasáról a véraláfutások. A lelke ennél lassabban gyógyul, de biztos benne, hogy túl tud lépni a történteken. Életben maradt, és ez a lényeg – mondta búcsúzóul.

Előzetesben a támadó

A támadó, V. Jenő előzetes letartóztatásban van emberölés kísérletének bűntette, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt. Előbbi 5–15, utóbbi 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A 40 éves férfi ellen nyomozás folyik volt élettársa személyi szabadságának megsértése miatt is.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Taraan 2010. április 06. 21:25
  „cica57!
  Bármit tett volna is az asszony a férfi ellen, arra nincs semmi mentség, amit a férfi tett az asszony, a saját családja és a környezete ellen. Itt nem elsősorban az asszony az áldozat, hanem ha vannak gyerekek a férfinél, akkor azok. Ők ugyan milyen tudatban nőnek fel? Nincs olyan tett, amitől valakinek úgy kellene beborulnia az agyának, hogy el akarja venni mások életét.
  Korábban talán mintha mentségként elhangzott volna már ez a néhány mondat a férfi szájából?
  Mi magyarázat arra, ha egy ember bántalmaz egy másikat? Az, hogy előtte összetörték a lelkét? Veled még soha nem szakítottak? Talán emlékszel rá, hogy két emberen múlik az együtt élés is és a szakítás is. Úgy gondolom, annak, ha nem tud két ember együtt élni, oka van.
  És mi volt a férfi gyengéje, amit a nő kihasznált? Szerinted mivel lehet úgy átverni valakit, hogy ha az el akarja venni valaki életét - és nem rajta múlik, hogy nem sikerült - akkor az csak az - idézlek - "nem helyes" kategóriába tartozik? Mi az, hogy nem helyes? Neked nem azt "mondja" a Tízparancsolat 6. pontja, hogy ne ölj?”
 • 33. cica57@freemail.hu 2010. április 06. 12:12
  „hasika!
  Senki nem védi a tettest de a hölgy nagyon jól tudta mi a gyengéje és sajnos nagyon csúnyán ki is használta.
  Magyarúl átverte.És mikor már harmadjára történik vele ugyan, az kíváncsi lennék kinek nem borulna el az agya egy pillanatra.”
 • 32. ocsi1 2010. április 06. 12:07
  „18
  Azért mert ez nem az USA ez Magyarország és mi még attól messze állunk.”
 • 31. abszurd 2010. április 05. 22:59
  „maros50
  Ennyi erővel minden második ember lövöldözhetne!”
 • 30. maros50 2010. április 04. 18:49
  „Hasika!
  Senki nem védi a tettest,mert súlyos bünt követett el és nincs menség a számára!,De a nőnek sincs joga ,hogy a férfi érzelmeivel játszadozzon.”
 • 29. hasika 2010. április 04. 11:32
  „nos azért nehogy a tettest védjük már!!!!!!!!!!Persze Őt is meg kell hallgatni de ha mindenki lövöldözne csak azért, mert nem viszonozzák a szerelmét akkor már nem lenne ember a talpán.Fel kell dolgozni a kudarcokat és el kell fogadni a másik döntését.”
 • 28. cica57@freemail.hu 2010. április 03. 22:27
  „Andi! Elhiszem,hogy a te lelked sérült de azt is,hogy a másik félé is előtte. Azt hiszem ezt te tudod a legjobban.
  Nem kellene ennyire egyoldalúan látni,a másik felet is meg kellene kérdezni.Persze akkor se helyes amit tett.”
 • 27. Minibusz 2010. április 03. 17:13
  „Megint olyan hozzászólásokkal van tele az oldal, aminek ehhez a cikkhez max csak áttételesen van köze.

  Andrea!

  Nagyon sajnálom ami Önnel történt, és bízom benne, hogy előbb vagy utóbb találkozik rendes férfival is!
  Igen, vannak ilyenek, és persze elég sokan.
  Mármint rendesek.
  Természetesen olyanok is vannak, mint Jenő. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni.

  A véleményem ezzel kapcsolatban (is) csak annyi, hogy egy bűncselekmény elkövetője abban a pillanatban lemondott az alapvető jogairól, mikor a tettet elkövette.
  Sajnálom, hogy csak ennyire lehet megbűntetni egy "embert". Aki fegyvert ránt, és használ vagy szándékában áll használni, márpedig ha elővette, onnantól már a szándék adott, nos annak a büntetési tétele nem szabadna, hogy ilyen csekély legyen.
  Persze azt is el tudom képzelni, hogy majd a bíróságon "megbánja" a tettét, meg sírógörcsöt kap, esetleg elme orvos szakvéleménye alapján labilisnak mondják, és akkor kap egy 2 év felfüggesztettet, ami persze vicc.

  A két szomszédot meg csak dícsérni lehet, hogy mertek cselekedni.
  Nem tudom, a fegyver láttán én képes lettem volna-e erre.
  Amíg ilyen szomszédai vannak, addig biztonságban érezheti magát!

  Minden jót kívánok!”
 • 26. maros50 2010. április 03. 08:32
  „Mírr-murr!
  "A szerelem pillanatnyi állapot,amint létre jön rombolni kezdik a változások"(szinlelni boldog szeretőt,hazudni boldog hítvest) A házasság állandó kompromissum keresés.Ha csak az egyik fél mutat hajlandóságot az nem házasság! A végén felbomláshoz vezet! Egyetértek flexel,hogy a házassághoz idő kell !”
 • 25. Mirr-Murr 2010. április 03. 07:05
  „22. flexsnake
  " Meg kellene ismerni a másikat mielőtt összecuccolnak."
  Én a volt férjemmel 6. éve éltem együtt mikor egy hatalmas pofont lekevert. A 8. évben miután kiderült, hogy megcsalt és balhéztam miatta, jól összevert. Na ez volt az a pont, ahol elmentem a bíróságra és beadtam a válópert.
  Tehát, nem mindig lehet rájönni (rövid időn belül), hogy milyen agresszió szunnyad a másikban és, hogy mikor fog az előtörni!”
 • 24. flexsnake 2010. április 02. 21:17
  „18. kár hogy egy oltári baromság amit írsz. Az usában nem, bizonyos államokban ad ki a bíró távoltartási végzést. A bíró! Nem a rendőr! Nincs ma már rendőrbíró, nem hozhat ítéletet. A bíró adja ki és ő is csak abban az esetben ha az illető fizikailag bántalmazta a sértettet és egy háztartásban élnek. Akkor rendelhet el távoltartást és gondoskodhat zárkáról. Ha nincs fizikai erőszak, az elkövetővel nem élnek együtt akkor a rendőr elküldi, ennyi történik.”
 • 23. deszkás 2010. április 02. 21:15
  „Én alapvetően az igazságszolgáltatás tevékeny teszetoszaságát., tehetetlenségét a cinkosság határát is súroló "jogalkalmazását" vélem fölfedezni! Érdekes hogy egyetlen párt sincs aki annak adna hangot hogy ezt NEM LEHET.,SZÁMOLJ A LEGKEMÉNYEBB BÜNTETÉSRE! Időszerű lenne az igazságszolgáltatás reformja (!) is akár annak az árán hogy "népi" ülnökök helyett esküdtek itélkeznének.Andreának pedig kiegyensúlyozott életet kivánok.”
 • 22. flexsnake 2010. április 02. 21:14
  „11. akkor oda kell költöznöd kanadába. Nem tudom feltűnt-e hogy ez európa. Nem? Arab országokban meg halálra kövezik a nőt ha a hűtlenség vádja egyáltalán felmerül, mindenre van külföldi példa de ez itt magyarország. Meg kellene ismerni a másikat mielőtt összecuccolnak.”
 • 21. flexsnake 2010. április 02. 21:12
  „10. azzal hogy mondjuk éjjel kettőkor felcsenget még semmilyen törvényt nem szeg meg, az sem zaklatás ha a lakása előtt vár . Ne képzeljük már azt hogy a rendőr feladata hogy óvonénit játsszon, nem az. A törvényeket tartatja be és kéri számon.
  Az idegbeteg mindig is az volt, nem egyik napról a másikra hülyült meg.”
 • 20. spéci71 2010. április 02. 19:57
  „ELÉG SZÖRNYŰ,HOGY ILYEN DOLOG ELŐFORDUL,LASSAN MÁR CHICAGONAK LEHET NEVEZNI A VÁROSUNKAT,AZ EGÉSZ ORSZÁGOT!! ELSZOMORÍTÓ,HOGY OLYAN DÜHÖNGŐ ŐRÜLT,MÉG MOST KERÜLT ELŐZETESBE,AZ ILYEN VADÁLLATNAK,SEMMI KEGYELEM NEM JÁRNA,HANEM AZONNALI KIVÉGZÉS!!! LASSAN MÁR OTT TART A BUNKÓ TÖRVÉNYALKOTÓK AGYA,HOGY PÁTYOLGASSUK A SZEMÉT-AGRESSZÍV BŰNÖZŐT,HA MERÜNK SZÓLNI-BÁNTALMAZNI, AKKOR MINKET VESZNEK ELŐ!! BORZASZTÓ EGY TÖRVÉNYKEZÉS!! MÉG SZERENCSE,HOGY SZEGÉNY NŐ,MEGÚSZTA ENNYIVEL,ANNAK A VADÁLLATNAK A TETTÉT!!! SZÖRNYŰ,HOGY MIVÉ ALAKULT AZ ORSZÁGUNK KÖZBIZTONSÁGA!!!JÓ LENNE TUDNI,HOGY MIVEL TÖLTÖTTÉK AZ IDEJÜKET A TÖRVÉNY ALKOTÓNAK MONDOTT SZEMÉLYEK EDDIG,MIÉRT NEM HOZTAK AZ ILYEN SZÖRNYŰSÉGEKRE IS KEMÉNY BÜNTETÉST?? A MI SZÉP ORSZÁGUNK,E TÉREN IS CSÚSZIK LEFELÉ A GÖDÖR MÉLYÉRE,SZÖRNYŰ!!!!!!!”
 • 19. Filctoll 2010. április 02. 18:03
  „Yossarian - Véleményem szerint lehetne! Csak sajnos nincs aki az ilyen törvényt meghozza. Én úgy látom a honatyáink legfontosabb feladata a titkosítás volt. Ha megkérdeznék az embereket, gyorsan kiderül hogy a pl 20.000Ft-os értékhatárt le kellene csökkenteni. Évek óta beszélnek róla és mégse javasolta senki. Nesze neked megélhetési bűnözés.
  Én reménykedem egy valós rendszerváltásban, ahol a sértettnek illetve a munkás embernek lesz több joga mint a bűnözőnek vagy nem dolgozónak. Nagyon kifordult ez a világ! Szép dolog a jogállam, de túlzásokba sem szabadna esni! - Arra gondolok pl a rendőrnek sincs joga szinte semmihez csak ha már vér folyik. - Biztos jól van ez igy?
  Szebb jövőt!”
 • 18. Yossarian 2010. április 02. 17:22
  „az USA-ban például a rendőr azonnali távoltartási végzést adhat ki. nincs feljelentési lacafacázás. a zsaru kimegy a helyszínre, és 72 órás távoltartási végzéssel távolítja el a nő, vagy a család közeléből az agresssziív baromállatot. a többit meg az ügyészség , bíróság, és a gyámhatóság elintézi secperc alatt. úgy, hogy a ......agyú belezöldül.
  nállunk miért nem lehet?”
 • 17. zetor 2010. április 02. 17:12
  „11.
  "ha a nő hazudik több millás pert akasztanak a nyakába, elkerülve az idiótákat, s ez be is válik"
  Ja, persze, a gyerektartásból...?”
 • 16. Zeppelin 2010. április 02. 16:25
  „Bandika10!
  Ha nem teszel feljelentést, akkor a rendőrség nem tehet semmit. Ezt úgy hívják: magánindítvány.
  Mivel nem éltél ezzel a lehetőséggel, így nem is várhattad el a rendőrségtől, hogy olvasson a gondolataidban, hogy Te rettegsz. Természetesen, ha odamegy a lakásodra cirkuszolni, akkor betelefonálsz a 107-re, vagy a 112-re és ígérem 5 percen belül odaér a járőr. De azt ne várd, hogy odaköltözik az egyenruhás a lakásodba és vigyáz rád egész éjjel.”
 • 15. Bandika10 2010. április 02. 14:26
  „Kedves Zeppelin, Te mit tettél volna az én helyemben? Kihez kellett volna szerinted segítségért fordulnom? Nem volt bejelnetve hozzám az állat és nem is laktunk együtt. Ott álltam egy szál egyedül éjjel a lakásomban és rettegtem, hogy nehogy berugja a ajtót, mivel több órán át, több nap csengetgetett. Az eset után kértem látleletet, akkor 30 napig nem is jött, mert tudta, hogy 30 napon belül tehetek ellene feljelentést. Letelt a 30 nap és jött újra. Amint írtam, évekig nem utalt semmi arra, hogy valami nem stimmel a fejében. Ha nem a rendőrséget, akkor kit kell hívni segítségül? Vagy letten volna önbíráskodó és egy jó erős ismerős móresre kellett volna, hogy tanítsa?”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák az iskolai lopások ellen

A lopások megelőzésére szereltettek fel a közelmúltban kamerákat az egyik vásárhelyi iskolában. Tovább olvasom