Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Búcsú Nagy Szabó Gábortól

Megrendítő a hír, 2006. május 17-én elhunyt Nagy Szabó Gábor, a Hód-Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója, május 19-én lett volna 30 éves...
Nagy Szabó Gábor szép ívű pályája tört ketté a május 9-én bekövetkezett tragikus balesettel. Tapolcán született, 1976. május 19-én. Középfokú tanulmányait Veszprémben végezte, a Jendrassik György Szakközépiskola és Gimnáziumban szerzett gyártástechnológusi szakképesítést 1995-ben. Kecskeméten, a Gépipari és Automatizálási Műszaki főiskolán folytatta tanulmányait, ahol 1999-ben műszaki informatikus mérnök, informatikai szakos mérnöktanár diplomát szerzett, majd 2001-ben minőségügyi szakmérnöki oklevelet vehetett át. Dolgozott tanárként Zánkán, az Egry József Szakközépiskola és Gimnázium intézményében, majd Tótvázsonyban, minőségbiztosítási vezetőként.

Házasságkötését követően élete szorosan kötődött Hódmezővásárhelyhez. 2001. július 1-jétől ő töltötte be a Hód-Ipari Park Kft. igazgatói állását. Tevékenysége során kezdődött meg a Hód-Ipari Park infrastrukturális fejlődése. Az ipari park megközelítését elősegítő utak építését, a közműfejlesztési beruházásokat készítette elő, bonyolította le. Az ő nevéhez fűződik az ipari park eddigi betelepítése.

Ezekhez a fejlesztésekhez olyan személyes adottságokra volt szükség, mint az elszántság, céltudatosság, kifogyhatatlan energia, jó kommunikációs, kapcsolatteremtő és szervező kézség, valamint a kritikus helyzetekben döntően fontos találékonyság. Fiatalos lendülete az élet egyéb területein is megmutatkozott. A természetszeretete, az erdőzúgás vonzotta a vadászat felé. A szíve sokszor visszahúzta a Bakonyba és a balatoni vízpartra.

Hódmezővásárhelyen feleségével, Hegedűs Edittel teremtették meg a boldog családi fészket, ahol együtt nevelték ikerfiaikat, Ádámot és Gábort. Életünk értelme határozza meg életünk értékét, s ezt számára a család jelentette. A baleset másik áldozata az egyéves Nagy Szabó Gáborka, akinek elvesztése mélyen megrendítette a családot, s már csak a családfő felépülésében reménykedhettek. A sors másképp rendelkezett.

Nagy Szabó Gábort Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Halálával egy ereje teljében lévő, meghatározó egyéniséget, vezetőt veszítettünk el. Emlékét örökké megőrizzük.

Csorba Mihály alpolgármester, Hódmezővásárhely

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változott a vásárhelyi szemétrendelet

A megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevétele miatt megváltoztatta a szemétdíjfizetésről… Tovább olvasom