Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Búcsúznak az aktív politizálástól

Három jelenlegi önkormányzati képviselő nem indul a Lázár János vásárhelyi polgármestert erősítő csapatból a helyhatósági választáson. Hegedűs Lajos, Kiss Irén és Kalocsai Géza azonban szívesen vállal háttérmunkát.
Tizenkét év közgyűlési munka után búcsúzik a képviselőségtől Hegedűs Lajos. A vásárhelyi közgyűlés jelenlegi korelnöke 1994 óta dolgozik települési képviselőként a városért. Stafétabotját most igyekszik átadni, a tarjáni választókerületet jelentő mandátumáért ugyanis fia, Hegedűs Zoltán száll versenybe. A mezőgazdasági bizottság elnöke családi okok, családi tragédiák miatt nem indul a választáson. Elmondta: idén hunyt el váratlanul a felesége, illetve autóbalesetben veje és egyik unokája.

Kalocsai Géza egészségi állapota miatt marad távol a választási küzdelemtől. A városatya 2004 márciusában infarktust kapott, s már akkor jelezte a polgármesternek, hogy befejezi a politizálást. Később orvosai tanácsára mégis maradt.

– Az egészségi állapotom azonban nem változott, ezért úgy döntöttem, felhagyok az aktív politizálással. A körzetemben most induló Grezsa István már volt képviselője a városrésznek, így számára nem ismeretlenek a gondok – tette hozzá Kalocsai Géza. Hozzátette: ha kell, akkor a környezetvédelemmel kapcsolatos tanácsokat ad a városnak.

Kiss Irén külterületi képviselő sem indul, de háttérmunkát szívesen vállal. A 2000-es időközi választáson mandátumot nyert iskolaigazgató döntését saját, párja és idős édesanyja egészségi állapota miatt hozta meg. – Nagyobb teher a külterületen képviselőként dolgozni, hiszen nekem nem egy, hanem mindjárt nyolc helyen kellett fogadóórát tartanom – mondta Kiss Irén. Helyette Benkő Zsolt indul a külterületi mandátumért. Kiss Irén külterületi koordinátorként dolgozik és igazgatja tovább a külterületi ÁMK-t. Mint mondta: a csapatot vezető Lázár János nehezen fogadta el döntését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városé lehet az épület

Ingyen kéri az államtól a vásárhelyi önkormányzat a helyőrségi klubot, amelyet felújítana és… Tovább olvasom