Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Citroën Kacsák hápogtak Vásárhelyen - fotók

A Citroënek országos találkozóját 14. alkalommal rendezte meg a hétvégén a francia autók vásárhelyi márkaképviseletét ellátó Sajti-család.
– A kezdetektől részt veszünk a Citroën-találkozókon és eddig mindegyikre eljöttünk – mondta az Érdről érkezett György Balázs és felesége, Mária. Nagyon kellemes, baráti a légkör, jó a szervezés és érdekesek a különböző programok – tették még hozzá.
Citroën Kacsák hápogtak Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA
A Citroënek országos találkozóját 14. alkalommal rendezte meg a hétvégén a francia autók vásárhelyi márkaképviseletét ellátó Sajti-család. A márkát 100 éve gyártják, és ennek apropóján a rendezők idén 100 autó jelenlétére számítottak a szombati nyílt napon a Kossuth téren és Mártélyon. Ezt már az előzetesen jelentkezők túlszárnyalták, 111-en voltak, és a helyszíni regisztrációkkal a résztvevők száma 120-ra nőtt – tudtuk meg Sajti Zsuzsannától. A megjelent autók 6 év híján felölelték a márka évszázados históriáját: a legöregebb egy 1925-ös kék színű B10-es modell volt, a legújabbakat pedig szalonjukból hozták ki Sajtiék. A legnépszerűbb és legismertebb fajtából, a Kacsából „baromfiudvarnyi", 25 gyűlt össze – volt amelyik hápogott is –, de megjelent az elegáns Spezial több változata és a Funes-filmekből jól ismert nyitott csendőrautó is.

A 10 éves Szabó Marcellnek minden autó nagyon tetszett, de a kedvence egy drapp színű, fehér tetejű Spezial volt. A Citroën-karaván, miután a hagyományok szerint gurult egy kört Vásárhelyen, áttette székhelyét szombat délutánra és vasárnapra Mártélyra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kiderült: 112 milliót adnak városüzemeltetésre

A szünet előtti és az önkormányzati ciklus utolsó rendes közgyűlése Vásárhelyen békés volt és… Tovább olvasom