Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Civilben szaxofonos, gitáros, teniszező

Bár legtöbbször hivatalos rendezvényeken, öltönyben és nyakkendőben látni őket, Almási István vásárhelyi alpolgármesternek, Hernádi Gyula szocialista politikusnak és Arany-Tóth Attilának, a városi tévé vezetőjének van egy egészen más arca is. Hernádi a Hód TC országos bajnokságban szereplő teniszcsapatának beugró játékosa, Arany-Tóth pedig a Wurlitzer és Tequila zenekarban gitározik. Almási István is évtizedek óta zenél.
Arany-Tóth Attila napközben a városi tévét vezeti, hét végén a Wurlitzer és Tequila zenekarban gitározik. Fotó: Tésik Attila
Talán el sem hinnénk, ha saját szemünkkel nem látnánk, a közéleti szereplők mennyire más arcukat mutatják, ha nem hivatalos ügyben járnak el, hanem szenvedélyüknek hódolnak. Vásárhelyen is akad szép számmal olyan, aki nap közben öltönyben-nyakkendőben tűnik fel, hét végén pedig együttesben zenél vagy versenyszerűen sportol.

Az utóbbira példa Hernádi Gyula szocialista képviselő, aki az OB II-ben szereplő Hód TC-ben, azaz teniszklubban játszik. Kérdésünkre elmondta, ma már csupán kiegészítő embere a csapatnak, azaz akkor lép pályára, ha valaki megbetegszik, vagy más ok miatt nem tud részt venni a versenyben. Egyszer pályára lépett a profik között is, párosban a többszörös magyar bajnok Nagy Viktor oldalán aratott sikert.

Klubtársainak előzőleg megígérte, ha egyszer ilyen komoly meccsen is játszhat, fogadást ad a csapatnak. 35-40 embert vendégül is látott a megnyert meccs után. A politikus egyébként heti 3-6 alkalommal játszik, felesége és mindkét gyermeke is ezt a sportot űzi.

Nem a pályán, hanem a színpadon bizonyít Arany-Tóth Attila, a vásárhelyi városi televízió vezetője. Énekel és gitározik a Wurlitzer és Tequila nevű zenekarban, amely bálokon, esküvőkön és egyéb rendezvényeken gondoskodik a jó hangulatról. Zongorázni tanult, járt zeneiskolába, majd 12 évesen megkapta az első gitárját. Onnantól kezdve egyenes út vezetett a színpadra. Játszott a Szeged Táncegyüttesben, majd gimnazistaként megalapították a Krockodil nevű zenekart – a tagok mind a mai napig muzsikálnak. Bekerült aztán a Promenád Dixielandbe, mellyel egész Európát bejárta. Mostanra viszont hétvégi zenész lett belőle abban az öttagú csapatban, amely nemcsak Vásárhelyen, de megyeszerte is népszerű.

Zenében utazik Almási István alpolgármester is. Szinte mindenki tudja róla a városban, hogy a Molnár Dixieland és a Promenád Dixieland együttesben játszott, s lépett fel rangos európai fesztiválokon is. Emellett pedig egy szórakoztató zenét játszó együttes tagja is volt. Aktívan, tudatosan a középiskolában kezdett hangszeren tanulni, ma viszont a muzsikát elsősorban az a 9 szaxofonos növendék jelenti számára, akivel hetente több alkalommal is foglalkozik. A rendszeres fellépések ideje már elmúlt, évente egy-két örömkoncertet azért még rendeznek a régi muzsikustársakkal. Almási Istvánt gyermekei is követik ezen az úton, lánya ugyanis Budapesten énekel, egyik fia pedig harsonaművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai játék – diszkó helyett

Megdőlni látszik az a tévhit, hogy egy-egy kisebb településen csak fiatalok látogatják a teleházat,… Tovább olvasom