Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Csak egy bethlenes tanárnak jár az elmaradt munkabére

Hódmezővásárhely - Csak annak a volt bethlenes tanárnak jár az elmaradt munkabére, aki munkanélküli maradt – döntött a tavaly elbocsátott vásárhelyi pedagógusok ügyében a megyei bíróság.
Nem helyezte vissza állásukba a bíróság a tavaly augusztus végén a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégiumból elbocsátott pedagógusokat. Megírtuk: a 2010–2011-es tanévkezdés előtti héten 5 tanárnak mondtak fel az intézményfenntartó Hódmezővásárhely–Ótemplomi Református Egyházközség 2010. július 14-i létszám-racionalizáló határozata értelmében. Az elbocsátásoknál figyelembe vették, hogy olyanoktól váljanak meg, akiknek a pedagógusi munkán kívül más kereseti lehetőségük is van. Az iskola biztosította az érintetteknek a törvény által megszabott felmondási időt, és kifizették a járandóságukat is. Az elbocsátottak közül hárman a munkaügyi bíróságon keresték igazukat. Emlékezetes, a munkaügyi bíróság megállapította: a gimnázium jogellenesen szüntette meg a pedagógusok munkaviszonyát. Kötelezte a Bethlent, hogy foglalkoztassa tovább az érintetteket eredeti munkakörükben, s fizesse meg 15 napon belül az elmaradt, összesen 4 millió 164 ezer forint munkabérüket, illetve a 449 ezer forintos perköltséget. A gimnázium fellebbezése után a Csongrád Megyei Bíróság a napokban döntött az ügyben.

A bíróság jogerős ítéletében csak Pintérné dr. Kurunczi Magdolnának ítélte meg az 1 millió 983 ezer forint elmaradt munkabérét, aki azóta is munkanélküli. A másik két, névtelenséget kérő pedagógusnak nem ítélte meg a bíróság az elmaradt munkabért, miután a tanárok munkaköre valóban megszűnt, ráadásul azonnal találtak másik állást.

Olvasóink írták

  • 1. DMagóg 2011. augusztus 06. 20:09
    „"Csak egy ..." Ja, 1/3 - 2/3! Tudjuk! a 2/3 az kétharmad, az egyharmad, az meg CSAK 1/3.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalás kukoricával, álrendőrökkel

72 tonna kukoricát ajánlottak megvételre egy román állampolgárnak 8640 euróért. Miután kicsalták a pénzt eljátszották, hogy álrendőrök elvették azt tőlük. Tovább olvasom