Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Csemegézett a közönség a színházi svédasztalról

Hódmezővásárhely - Kétszáztizennyolcan szavaztak arra, melyik legyen az az öt darab, amelyet a bérlettulajdonosok az idei évadban a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ színpadán láthatnak.
Két musical, egy színdarab és három komédia lesz a repertoáron. Érdekesség, hogy két, Vásárhelyről elszármazott színésznővel futó darabra is lehetett szavazni, de végül egyik sem kapott elég voksot.

Tizenhárom, különböző műfajú előadásból választhatta ki a vásárhelyi közönség, hogy a Körúti Színház által csütörtökön este 7 hét órától bemutatandó Kell egy színház című musicalt követően mely darabokat kívánja látni bérletes előadásként. A szavazás lezárult. A Petőfi Sándor Művelődési Központban, a Cseresnyés-kollégiumban és a Németh László Városi Könyvtárban kihelyezett urnákba kétszáztizennyolcan dobták be a szavazólapokat, igaz, csak százhatvanan tüntették fel azon nevüket is.

A tizenhárom színdarab közül a legtöbb, összesen 114 voksot Ray Cooney Minden lében három kanál című, kétrészes komédiája kapta, Beleznay Endre és Végh Judit főszereplésével. Második lett Dan Goggin Apáca-pác című zenés komédiája, Szilágyi Annamária, Márkus Judit, Pap Gabriella, Kürtös Petra és Varga T. Zsuzsa főszereplésével. A harmadik 108 szavazattal Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című színjátéka Koncz Gáborral a főszerepben. A negyedik, éppen száz szavazattal, Szörényi–Bródy Kőmíves Kelemen című musicalje. Az évad ötödik választott darabjaként futott be 96 szavazattal a Straub Dezső rendezte, örökzöld, kétrészes zenés vígjáték: a Hyppolit, a lakáj.

Nem került be a legnépszerűbb darabok közé az Osztrigás Mici Szacsvay Lászlóval és Hűvösvölgyi Ildikóval, sem a János vitéz című kétrészes daljáték. Lemaradt a legnépszerűbbek mögött az a kettő, amelyben vásárhelyi származású színésznők szerepelnek.

Így Herczeg Ferenc Kék rókája, melyben Pápai Erika és Nemcsák Károly partnere a vásárhelyi Rárósi Anita, illetve Molnár Ferenc Liliom című bohózata, benne Pikali Gerdával ebben az évadban Vásárhelyen nem kerül színpadra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszent és Balástya német szemete még marad

Mindszent - Elkezdődött az illegálisan idehozott német szemét hazaszállítása, de még közel 1800… Tovább olvasom