Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Csillagösvény vezet a vásárhelyi mélygarázsba

Csillagösvény vezet a vásárhelyi mélygarázsba
Lázár János adta át a 42 férőhelyes mélygarázst Hódmezővásárhelyen: fölötte egy galaxist idéző játszóteret és parkot alakítottak ki.
– A várospolitika célja, hogy a települést még szerethetőbbé és élhetőbbé tegye – hangsúlyozta csütörtökön Lázár János a vásárhelyi Hódi Pál utcai mélygarázs, park és játszótér avatóünnepségén. A térség országgyűlési képviselője szerint a képviselők jól döntöttek, amikor úgy határoztak, egy újabb közösségi teret hoznak létre, amit minden helyi polgár használhat.

740 millió forintból az üresen álló telekre 42 férőhelyes mélygarázs épült akadálymentes lifttel. A felszínen parkot, játszóteret, illemhelyet, valamint egy baba-mama szobát alakítottak ki.
Mélygarázst és parkot adott át Lázár János Vásárhelyen a Hódi Pál utcában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A parkba csillagösvény vezet. A gránit mozaikkő burkolatban csillagképeket idéző LED-es világítótestek találhatók. A játszótéren hullám-egyensúlyozó pad, gumi mászógömbök, csúszda, körforgó játék várja a gyerekeket. A tűzfalak találkozásánál galaxist idéző mászó-játszó falat építettek. A csillagkertben csillagképeket idéznek meg a burkolatba süllyesztett ugrálókövek.

Három köztéri alkotás és molinók teszik látványossá az új parkot. Nagy Attila vásárhelyi szobrászművész készítette a Sándy Gyula építészmérnöknek emléket állító szobrot. A kertben három csobogó épült, ezek mellé Bojti András üvegszobrász üvegplasztika sorozata került. A játszófal feletti színtervet V. Nagy Nándor vásárhelyi keramikus készítette.
Mélygarázst és parkot adott át Lázár János Vásárhelyen a Hódi Pál utcában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A projekt része volt még a Tóth Sándor utca felújítása, amely új útburkolatot és kerékpártárolót kapott. A Népkertben területrendezés mellett egy új illemhelyet is kialakítottak – sorolta a beruházás részleteit Almási István polgármester.

A beruházás mellett a rendőrséggel együttműködve bűnmegelőzési programsorozatot, illetve a biztonságos kerékpáros közlekedésre felhívó szemléletformáló akciósorozatot is szerveztek. Az átadáson részt vett Lukács János megyei rendőr-főkapitány is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen fogad az új vidékfejlesztési hivatal: Szegedről külön busz viszi a hivatal dolgozóit

Vásárhelyen fogad az új vidékfejlesztési hivatal: Szegedről külön busz viszi a hivatal dolgozóit
A Kálvin téren a volt zeneiskola épületét 1 milliárd forintból újították fel. Több mint száz embernek ad munkát januártól a Hivatal megyei kirendeltsége. Tovább olvasom