Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Csomag a gyerekeknek, virgács a felnőtteknek - ismert embereket kérdeztünk

Csongrád megye - Mikulás alkalmából megkérdeztünk ismert embereket: kinek, vagy milyen szervezetnek adna jelképesen mikuláscsomagot, illetve virgácsot idei teljesítménye, produkciója alapján.
– Minden gyereknek csomagot, a felnőtteknek pedig virgácsot adnék – mondta Kószó Péter gyermekorvos, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának tagja arra a kérdésre válaszolva, mikuláskor kik érdemelnének jutalmat, finomságot, illetve dorgálást. Utóbbit a Facebookkal, az ottani bejegyzések stílusával indokolta. Bán Csaba vásárhelyi református lelkész közölte: virgácsot tőle nem kapna senki, csomagot egyik kedves diákjának adna, aki sokat segít a gyülekezeti feladatokban és kántorizál, énekel.

Katolikus „kollégája", Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök először jót derült a felvetésen, majd közölte: – Játék, de jó. Remek ötlet! Főleg, ha hivatalosan is lehetne ilyet adni. Most hirtelen nem tudok megnevezni senkit, mindkét oldalon nagy a választék. Viszont ígérem: jövőre az egyházmegyében tartunk egy ilyen virgács- és csomagosztó ünnepet. Emlékeztessen rá! – mondta a püspök.

– Mindenkinek, az összes vásárhelyinek adnék csomagot, virgácsot azoknak a hajléktalanoknak, akik nem jönnek be hozzánk, nem veszik igénybe szolgáltatásainkat, a menedéket – közölte Korsós Sándor, a vásárhelyi hajléktalanszálló vezetője. Hozzátette: nincs sok renitens, de értük is aggódnak, keresik, ha pár napja nem jelentkeztek. Bán Sándor, a HSÚVC Dél-Afrikában is ismert úszóedzője virgácsot nem osztana, inkább csomagot, mert mindenkiben kellemesen csalódott, „jó csapat jött össze, tehetségesek és szorgalmasak a sportolóink".

– A gyerekeimnek adok csomagot, mert ez az ünnep róluk szól. És lélekben minden gyermeknek küldök – ezt már a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója, Kallai Árpád válaszolta kérdésünkre. Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány alapítója a virgács- és csomagosztást, annak megítélését, ki és mit érdemel, a Mikulás fantáziájára és munkabírására bízta.

– Csomagot adnék minden szegény és becsületes embernek. Akik ebbe a kategóriába nem férnek bele, értelemszerűen virgácsot érdemelnek, a krampusz megtalálja őket – jelentette ki Lelkes István festőművész. Gyerekkorában Kőszegen ördögnek öltözött krampuszok járták a várost: – Akiknek a szülei azt mondták, rossz volt, annak virgácsot adtak. Nagyon féltünk tőlük – mesélte.

Zagyi Imre, a vásárhely-kishomoki állatmenhely tulajdonosa más szemüvegen keresztül nézi a világot: – Az összes állat – a macskától a kutyán és papagájon át a lóig – csomagot kapna tőlem, a velük rosszul bánó emberek pedig virgácsot. Mert ők társak, társállatok, ránk szorulnak, és az első csalódásig bíznak is bennünk – fejtette ki véleményét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták a naptárat, amelybe belekerült Vásárhely 52 kincse - Ricsit támogatja, aki megveszi

Bemutatták a naptárat, amelybe belekerült Vásárhely 52 kincse - Ricsit támogatja, aki megveszi
Hivatalosan is bemutatta a Szeretem Vásárhelyt Egyesület azt az exkluzív asztali naptárt, amelynek… Tovább olvasom