Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dávidházi Dóra lett az év babája

Hódmezővásárhely - A hároméves Dávidházi Dórát választották a 2007-es év babájának olvasóink. Ő a Gézengúz kategória nyertese is. A Huncutkák legszebbje Forgó Bence, a Picurok közül pedig Szente Kitti a győztes. A díjátadót tegnap tartottuk a szegedi sajtóházban.
Dávidházi Dóra, a szőke, kék szemű, hosszú szempillájú hódmezővásárhelyi kislány lett a 2007-es év babája olvasóink szavazatai alapján. A hosszú szempilla Dávidházi örökség – árulta el az édesapja, nagypapája pedig azzal büszkélkedett: a kék szemét tőle örökölte. Dóra a 2007-es babaalbumban fonott tincsekkel látható, és a díjátadóra is hasonló frizurával érkezett.

– Most az ellenkező irányba halad a fonat – hívta fel a figyelmet a különbségre édesapja, Dávidházi László. A kislány hosszú hajjal született – tincsei eltakarták fülecskéjét – sosem volt még levágva a haja, ami most, háromévesen a derekáig ér. Dóra minden évben, azaz idén harmadjára szerepelt lapunk magazinjában, de korábban sosem ért el helyezést. Az első helyre most sem számított a család, bár László közölte: mint mindenkinek, nekik is a saját gyermekük a legszebb.

A vásárhelyi Dávidházi Dórára szavazott a legtöbb olvasónk.
Fotó: Segesvári Csaba

Játékcsomag és babzsákfotel

Az első három babát 50, 30, illetve 20 ezer forintos játékcsomaggal, valamint egy-egy Eldorádó-babzsákfotellel díjaztuk. Az abszolút győztes 100 ezer forint értékű takarékkönyvet kapott az Apátfalvi Takarékszövetkezet jóvoltából. A díjakat Pap Klára, lapjaink kiadóigazgatója, a fődíjat pedig az Apátfalvi Takarékszövetkezet elnöke, Neducza Szvetiszláv adta át.

Amíg édesapjával és nagypapájával beszélgetünk, a kislány megkereste magát a magazinban. A képen kacag – egyik nővére nevettette. A díjátadón kevésbé volt jókedvű, kicsit megfázott hóemberépítés közben. Annyira élvezte a havat, hogy szülei alig tudták beparancsolni a házba. Pedig bent is van mit csinálni, Dóri legszívesebben mesét néz, a legjobb ha Barbie-ról vagy állatokról szól a történet. Ha a nagypapánál van, a klasszikusok kerülnek elő: Hófehérke, Piroska. Végül megbeszélik a látottakat, értékelik, ki volt jó és ki volt rossz a történetben. A nyereményként kapott játékokból a kislány a hatalmas plüss Malackát szerette meg legelőször, de hosszasan szemlélt egy táncoló hátast is. Külön felhívta a figyelmet: az állat nem ló, hanem póni.

Dóri az év babája cím mellett a Gézengúz kategória (22–36 hónap) győztese is. A Huncutkák (9–22 hónap) legszebbje a 21 hónapos vásárhelyi Forgó Bence, a Picurok (0–9 hónap) közül pedig a 9 hónapos szegedi Szente Kitti a győztes.

A verseny második helyezettjei: Nagy Noémi (Gézengúz), Lele Noémi Zoé (Huncutka), Szántó Martin (Picur). A harmadik helyezettek: Francsics László (Gézengúz), Erdélyi Andor (Huncutka), György Lola (Picur).

Az év legszebbb babái. Fotó: Segesvári Csaba

A sajtóházban rendezett tegnapi díjátadóra minden győztest meghívtunk. A kilenc babát szüleik segítségével megpróbáltuk egyetlen fotóban megörökíteni. A gyerekek, ha a közös fényképezkedést nem is, egymás társaságát nagyon élvezték. Nagy Noémi Forgó Bence ötéves nővérével, Lilivel kergetőzött, amíg Bence az új játékbőröndjét húzta körbe-körbe a sajtóház ebédlőjében. Francsics László minden gyerek játékát ellenőrizte, és fényképezkedni is csak azzal a feltétellel volt hajlandó, hogy ő is kap ajándékot. A csoportképmutatvány végül egy rögtönzött és sokszereplős bábelőadás prezentálásával sikerült.

A szavazók is nyertek

A szavazók között kisorsoltunk tíz darab ajándékcsomagot. Nyertesek: Bányai Józsefné (Szeged), Berta János Miklósné, (Szeged), Botos Anita (Szentes), Csományné Dancsó Szilvia, (Nagytőke), dr. Gémes Mihály (Szeged), Jakabovics Mátyásné (Apátfalva), Jambrik Erika (Mórahalom), Kovács Csabáné (Baks, Rózsa utca), Krajcsik Rudolfné (Domaszék), Zsíros Ferencné (Csongrád). A csomag tartalma: Szakácskönyv 2., Gyógy-ír – nagy egészségkönyv, póló, szaloncukor, esernyő, toll, jegyzettömb. A nyeremények mától átvehetők a lakóhelyhez legközelebbi ügyfélszolgálatunkon.

Olvasóink írták

 • 7. Józsi 2007. december 25. 12:48
  „Nevetséges az egész.

  Majd 20 év múlva megnézhetik az esetleges zavart karakterét.

  Vagy a mai húszéveseket nem ismerik????

  Inkább a fiatalság emberi karakterét díjaznák.
  (De avval esetleg nem lehet pénzt keresni)

  Üdvözlet: Józsi”
 • 6. bambi 2007. december 21. 12:11
  „csodaszép ez a kislány. joggal érdemelte ki az első helyezést. mindazonált meg minden kis huncut gyönyörű!! Akik 2. 3. helyezést ért el, éppoly bájosak.
  Gratula mindenkinek!!”
 • 5. theseus 2007. december 21. 11:38
  „Gratulálok Dóra szüleinek, valóban nagyon szép kislány!

  (A képen látható fiúk viszont szerintem nem biztos, hogy szebbek, mint a miénk, de nyilván elfogult vagyok...)

  Köszönjük a szép albumot! A szavazást mi is csak játéknak fogtuk fel, mi nem is szavaztunk, mert nem jutott rá időnk, és nem is tartottuk fontosnak.”
 • 4. czegus 2007. december 21. 11:29
  „Minden mellék gondolat nélkül gratulálunk Dávidházi Dórának és családjának. Boldog Karácsonyt és Új esztendőt kívánunk. Szép napot.”
 • 3. na 2007. december 21. 10:16
  „szerintem is jó lett volna tudni, hogy kire mennyi szavazat érkezett be. sajna nem az én szép rokonbabám nyert. pedig ő is csodaszép kislány.”
 • 2. dalcsi 2007. december 21. 08:31
  „Gratulálok ennek a gyönyörű kislánynak és a családjának.”
 • 1. Eperjesi Jánosné 2007. december 21. 07:36
  „Jó lett volna, ha a helyezettek neve mellé közölték volna a leadott szavazatok számát is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Odalett a mindszenti plázs

Mindszent - Homok helyett kráterek, kitépett hinta, összetörött út: ez a látvány fogadja a mindszenti tiszai strandon a látogatót. Tovább olvasom