Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Demonstráltak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Jobbikos és Árpád-sávos zászlókkal, táblákkal felszerelkezve mintegy 30 demonstráló gyülekezett szombaton a vásárhelyi Kossuth téren.
A városháza előtt ott volt Nagy-György Anna, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője is. Azt mondta, egy közösségi oldalról értesült a megmozdulásról, amely „Lázár János vásárhelyi polgármester őszödi beszéde ellen" irányult.

Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi elnöke azt mondta, nem tudják elfogadni, hogy manipulált, hamisított felvételnek minősítik a városvezető 2008-as közgyűlési hozzászólását, amely egy héttel ezelőtt került fel az internetre.

Zászlókkal, táblákkal mintegy 30-an érkeztek szombaton a Kossuth térre. Fotó: DM/DV (galéria)

A demonstrálókat mintegy félóra elteltével igazoltatták a rendőrök, majd a megmozdulás résztvevői távoztak a térről. A rendőrség tájékoztatása szerint nem jelentették be előre a demonstrációt, ezért igazoltattak az egyenruhások. Szabálysértés miatt pedig keresik a szervezőt.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. killust 2011. április 05. 21:30
  „Nemrégen villámtüntetés zajlott le városunkban, mintegy tiltakozásként a Lázár János 2008-ban egy városi közgyűlésen elhangzott beszédére. Jobbik és Árpád sávos zászlók megjelenítésével egy valóban rövidre szabott, még egy órán át sem tartó megmozdulás volt, amelynek leforgása alatt a rendőrök igazoltattak mindenkit, aki épp a Kossuth téren tartózkodott abban az időben, ám az igazoltatás nem járt egyedül, ugyanis minden egyes igazoltatott személynek feljegyezték a nevét.

  Majd néhány nap elteltével ezek a személyek levelet kaptak a rendőrségtől, amelyben az állt, hogy beidézik őket tanúként, gyülekezési joggal való visszaélés ügyében. És persze mindezt felszólító módban és kötelezővé téve a rendőrségen való megjelenést, mert ellenkező esetben, a tanú állja az elmaradt meghallgatás költségeit, de még elővezetési díjat is fizetnie kell. S mialatt várom a pillanatot, hogy a rendőrségen tanúként megjelenhessek, olvasom az Alkotmányt, s közben idézek belőle: 62. § (1) ,,A Magyar Köztársaság elismeri a békés gyülekezés jogát és biztosítja annak szabad gyakorlását."

  Aztán újabb néhány nap elteltével Hódmezővásárhely lakosai postaládájukban egy Fidesz - Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezete által megírt, aláírt levelet találtak. A levélben a sebeket kapott helyi szervezet mély fájdalommal közli, hogy sajnos nem tud tájékoztatást adni annak a ,,számtalan" polgárnak, aki az utóbbi napokban szomorúan felkereste őket és a ,,hamisított" felvételről érdeklődött, és arról a tényről, hogy ugyan vajon kik és miért szeretnék lejáratni a végtelenül emberséges és tölgyfaerős tisztességgel megáldott polgármesterünket.

  Sajnálatukat fejezik ki, és a biztonság kedvéért megnevezik az ,,érintetteket", akikhez felvilágosítás céljából fordulhatnak a vásárhelyiek, mert hiszen ,,vélhetően" ők ,,készítették" a felvételt, és akiknek a nevükön kívül a lakcímüket, telefonszámukat, de még a fényképüket is beillesztették. (S oly jó lenne tovább futtatni ezt a gondolatot, hogy mennyire tiportak bele ez által az ,,érintettek" adatvédelmi személyi jogaikba, hiszen meggyőződésem, hogy beleegyezésük nélkül hozták nyilvánosságra személyes adataikat.)

  Itt írnám le, hogy még mindig arról a videofelvételről van szó, amely - és újra nyomatékkal jegyzem meg, hogy nem hamisított felvétel, hiszen minden egyes szó, amely ott hallható, elhangzott Lázár János polgármester szájából. Semmiféle hamisításról nem beszélhetünk, esetleg vágott felvételről, néhány részlet kihagyásával (amelyet ha beillesztünk, még inkább sértő akár a szegény ember, akár a politikus számára), de ezt egy jogász polgármester minden bizonnyal teljes meggyőződéssel tudja. Ez a felvétel nem hamisítás!

  Nem kell levelet írogatni a vásárhelyi polgároknak, amolyan magyarázzuk a bizonyítványunk jeligére. Mert nem is kell magyarázni a bizonyítványt, hogyha az olyan nagyon rendben van. Az magáért beszél. A tisztességes és Istenfélő ember pedig nem bonyolódik fölösleges magyarázatokba, hogyha tiszta a lelkiismerete.

  S egyre erősebb bennem az a meggyőződés, hogy nem érdemes így és ilyen formában villámtüntetést összehozni . Ezt valóban nem így kell. Egy maroknyi ember véleménye - és pártállástól függetlenül - hiszen a népről beszélünk - még nem elég erős a zsarnokoskodás, az önkényuralom elleni szembeszálláshoz. Mert önkényuralom ez, s egyre elharapódzóbb embertelenséggel, a polgárok kiszolgáltatottságával szembesülünk.
  Minden bizonnyal, hogyha néhány ezer ember hallatná hangját a Kossuth téren és elharsogná, hogy a kis ember, bár nem sokra vitte, de becsületes munkával él a mától a holnapig, elvárná vezetőjétől, hogy emberszámba vegye, és ne tekintse semminek, jobban áthallatszana a polgármesteri hivatal falai közé. S talán - hogyha van még egy szikrányi kis emberség benne - letenné a lantot.”
 • 84. UtólagKapitány 2011. április 03. 23:10
  „N.Gy.Anna

  Sose adjátok fel, nyissátok fel az emberek szemét!”
 • 83. Bomi 2011. április 03. 15:30
  „Ne már... Gondolom, ezt te sem gondolod komolyan!
  Az a bajom a gárdistákkal, hogy... hogy jönnek ők pld.: ahhoz, bármilyen bűncselekménybe, bárkinek is a pártján álljanak és hatalmat próbáljanak gyakorolni?! Van Mo-on rendőrség! Kik ezek a gárdisták, hogy pld.: ők majd a cigányok ellen fellépnek?! Z. Gy. dóci tanyai esetére és hasonló dolgokra gondolok. Egyébként meg, aki nem gárdista, az nem tesz a hazájáért semmit? Addig még nem volt Magyar Gárda és Jobbik, addig is tettek nagyon sokan, nagyon sokat az országért!
  Ezekről a nagy ,,nemzetvédőkről" pedig annyit, nagyrészüknek tudomása sincs alapvető történelmi dátumokról és fogalmakról!
  Továbbra is az a kérdésem, N. Gy. A. gárdistaként, miért civil ruhában volt, miért nem gárdista ruhában?”
 • 82. oszi1 2011. április 03. 06:55
  „83. Bomi 2011.04.02. 22:58
  Szerintem mégis csak jobb lenne egy ilyen"tanár" a gyerekek közt!Sőt:kifejezetten jó tanár lenne!
  Mi a bajod azzal ha valaki gárdista?Mert mer tenni a hazájáért ?
  Itt látszik,hogy fogalmad sincs arról,hogy ezeknek az embereknek mit ki nem kell bírniuk,azért,hogy védjék a nemzetet.
  Mert a kisembereknek már nem maradt senki akiben bízzanak,csak ők!”
 • 81. Bomi 2011. április 02. 22:58
  „Tudomásom szerint, N. - Gy. A. is gárdista. Ő miért nem vette fel a gárdista ruhát a tüntetésre?
  Tanári diplomája van?! Véleményem szerint jobb is, ha egy ilyen "tanár" nincs gyerekek között!”
 • 80. cikicakk55 2011. április 01. 19:49
  „Drága jó Miniszter Elnökünk megmondta,hogy a FIDESZ család-barát kormány.Ígéretét be is tartotta.Először a családnak és közeli rokonoknak intézte az örökös biztos megélhetést, utána a barátoknak. Aki nem a rokona vagy a barátja, az meg éljen ahogy tud.Minimál béren,már ha van munkája.”
 • 79. dzsoli 2011. április 01. 15:41
  „GYÜLEKEZÉSI JOGGAL VISSZAÉLÉS miatt nyomoz a yard, aki ott volt és felírták most mehet a rendőrségre kihallgatásra ,mint TANÚ....keresik a szervezőt.”
 • 78. 4Angel 2011. március 31. 19:36
  „dzsoli 2011.03.31. 16:15

  Milyen meghívok ??”
 • 77. dzsoli 2011. március 31. 16:15
  „Megérkeztek az első meghívók a rendőrségre....”
 • 76. 4Angel 2011. március 30. 12:47
  „76. N.Gy.Anna 2011.03.30. 12:22

  Köszönöm szépen”
 • 75. N.Gy.Anna 2011. március 30. 12:24
  „75. Én2 2011.03.30. 12:20
  Köszönöm a biztató szavakat.”
 • 74. N.Gy.Anna 2011. március 30. 12:22
  „Nincs meg, privátban elmondanám, hogy mi történt: nagy-gyorgy.anna@jobbik.hu az emailcímem”
 • 73. Én2 2011. március 30. 12:20
  „Anna -gratulálok, hogy ennyi mindenben dolgozott már sajna nem tud elhelyezkezdni a szakmájában az baj.
  Kitartást kívánok a politikai életéhez, hisz még fiatal és ne hátráljon meg és ne féljen senkitől ez a lényeg.”
 • 72. 4Angel 2011. március 30. 11:54
  „Anna

  Meglett az "elveszett" email???”
 • 71. N.Gy.Anna 2011. március 30. 11:41
  „Kedves Bomi!
  Pontosan nem tudom, hogy jött ide -a Lázár János elleni demonstrációhoz- az én eddigi tevékenységem, de ha érdekli, gyerekkorom óta dolgozok családi gazdálkodásunkban. A főiskola mellett is végig dolgoztam, bevásárlóközpontban pénztárosként, gyufagyárban fizikai dolgozóként, majd vendéglátóhelyen pultosként. Magyar és történelem szakos diplomámmal sajnos nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni, ezért jelenleg is egy kávézóban dolgozok. Úgy gondolom, hogy sok mindent lehet rám mondani, de az, hogy ingyenélő naplopó lennék, az a legkevésbé sem fedi a valóságot.”
 • 70. 4Angel 2011. március 30. 09:28
  „70. Bomi 2011.03.29. 21:55

  Mindenki volt kezdő még te is !!!!

  Nem szidni kell mindenkit mert abból ugyan nem lesz semmi , hanem összefogni nem jöttél még erre rá ???

  Jobbik remélhetően, a kis embert védi, akkor te nem kis ember vagy ??”
 • 69. Lixus_kzs 2011. március 29. 23:20
  „Inkább kérjenek bocsánatot az igaztalan vádaskodás miatt. De ennyire futja. Ami szimpátiát összeszedtek tőlem az elmúlt hónapokban azt most 10×esen elbukták.”
 • 68. Bomi 2011. március 29. 21:55
  „Tehát, fizikai munkát végzett eddig N. - Gy.- A.?
  Tudomásom szerint, diplomája van...
  Én is szoktam itthon a kertben kapirgálni, zöldséget vetni, meg krumplit szedni pld.
  Lehetséges, a tanyájukon, ő is csinálgatott ilyesmit,- de azt kérdezem, hogy hány év munkaviszonya van?
  Egyébként pedig, ha köztudott, hogy valaki soha nem tett a közért semmit, nem is tudom, hogy gondolja azt, megválasztják majd képviselőnek?! (pld.: a felmentett mezőőr és az autószerelő és társaik)”
 • 67. 4Angel 2011. március 29. 09:07
  „http://www.youtube.com/watch?v=G4901ytmJJg&feature=player_embedded”
 • 66. Norman_Bates 2011. március 29. 07:43
  „olt már?
  http://www.youtube.com/watch?v=G4901ytmJJg
  haha”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett Csongrád megyei polgárőrök

Mindszent - Két Csongrád megyei polgárőrt is kitüntettek szombaton, Budapesten, az Országos Polgárőr… Tovább olvasom