Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Diszkókba hívnak a falragaszok

Hódmezővásárhely - Eltűntek Vásárhely utcáiról azok az apróhirdetések, amelyeket tíz éve még a fák törzsére rajzszögeztek a hirdetők. A legális plakátok leginkább zenés rendezvényekre invitálnak.
Tíz évvel ezelőtt még gyakorinak számított, ma már csak elvétve találkozunk magánszemélyek által kiragasztott, kézzel írt kisebb-nagyobb hirdetésekkel Vásárhelyen. Pedig egy évtizede még az Andrássy út templom előtti fáira rendszeresen felrajzszögezték a kutyákat, alkalmi munkavégzést vagy éppen eladó biciklit hirdető cetliket. Az idők azonban változnak: most, bár alaposan körbejártuk a várost, csak néhány helyen akadtunk kis cetlik nyomára. A Sárkány előtti egyik póznán olcsó tűzifát hirdetett a számítógéppel kinyomtatott papíros, míg a közeli telefonfülke oldalán gitársuli kínálja szolgáltatásait, kézzel rajzolt és színezett hangszerrel is felhívta magára a figyelmet. A belváros legális hirdetőoszlopain, az Emlékpont melletti, a PMK előtti, valamint a Károlyi-házzal szemközti, a Városellátó Kht. tulajdonában lévő oszlopokon diszkók, vásárhelyi és vidéki szórakozóhelyek hirdetik műsoraikat. Politikai plakáttal alig találkoztunk. A Magyarok Szövetsége hirdette zászlóbontó nagygyűlését, ami egyébként már lezajlott. Igaz, ezzel alaposan kitapétázták a szabad felületeket.

Nem hivatalos hirdetőhelyként funkcionálnak a városban a Démász kapcsolószekrényei és a Kossuth tér egyik épületének oldala is. Ez utóbbin a kicsirizelt plakátok nemcsak diszkókra-koncertekre, de modellválogatásra és hastánctanfolyamra is invitálnak.

Plakátok Hódmezővásárhelyen. Az engedély nélküli falragaszokat levakarják. Fotó: Tésik Attila
Plakátok Hódmezővásárhelyen. Az engedély nélküli falragaszokat levakarják. Fotó: Tésik Attila

Engedéllyel ragaszthatnak

A vonatkozó helyi rendelet szerint csak a Városellátó Kht. tulajdonában lévő hirdetőoszlopokra lehet plakátot kiragasztani. Magyar József ügyvezetőtől megtudtuk: szerződést kötnek a hirdetőkkel. Az engedély nélkül kiragasztott plakátokat folyamatosan eltávolítják, letépik, vagy felülragasztják.

Aprók a boltban

Az egyik belvárosi boltban olyan lakossági apróhirdetéseket találtunk, amelyeket korábban a fákra rajzszögeztek fel. A kijárat melletti falon így együtt olvasható, ki mit szeretne eladni vagy éppen vásárolni.

Olvasóink írták

  • 1. lebro 2009. április 17. 08:45
    „Netezők minden helyi programot egyszerre láthatnak a www.vasarhely.net és/vagy a www.jahu.hu weboldalon”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állattenyésztési napok: 400 kiállító lesz Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Összesen több mint 400 kiállító vesz részt a 16. állattenyésztési napokon Vásárhelyen. A rendezvény jövő pénteken kezdődik. Tovább olvasom