Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Dohányozni ne tessék!

Hódmezővásárhely - A Magyar Posta is csatlakozott Lázár János vásárhelyi polgármester kezdeményezéséhez, amely a dohányzásmentes munkahelyek megteremtését tűzi ki célul. A városi tulajdonú intézményeknél, cégeknél már tilos a cigarettázás, de hétfőn az összes helyi munkaadót felkérik, füstmentésítsék a dolgozóik környezetét.
Támogatja Szabó Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója Lázár János vásárhelyi polgármester kezdeményezését, aminek célja, hogy minden hivatal, üzem és kereskedés mentes maradhasson a dohányfüsttől. Az országosan 38 ezer embert foglalkoztató magyar cég igazgatója levélben ajánlott segítséget Lázárnak törekvése véghezviteléhez. Kiemelte: cége figyelmet fordít rá, hogy a nem dohányzók védelmében a magyar postákon, így a vásárhelyi kirendeltségeken is korlátok közé kényszerítsék a dohányzás lehetőségeit.

– Folyamatban van minden kirendeltségünk dohányfüst-mentesítése, arra törekszünk, hogy a postákon minél kevesebben éljenek káros szenvedélyüknek – egészítette ki megkeresésünkre az igazgató üzenetét Tomecskó Tamás, a Magyar Posta regionális igazgatóságának szóvivője. Megtudtuk: a vásárhelyi kirendeltségeken kiemelten figyelnek erre.

Már egyébként sincs idő rágyújtani

A belváros postahivatalának egyik, neve elhallgatását kérő dolgozója szerint a szoros munkatempó mellett neki, mint „kocadohányosnak" nincs ideje cigarettaszünetre, de egyébként támogatja, hogy legyen teljesen füstmentes cégének minden irodája. A város főterén cigarettázva sétáló Szűcs János szerint a játszótér füstmentesítése jó ötlet, de az utcákon nem szabadna megtiltani a dohányzást, hiszen a szabad térben senki egészségét nem károsítja egy égő spangli. 
– Hódmezővásárhelyen a 35 városi intézmény, cég mellett immár a posták is dohányfüstmentesek, de szeretnénk, ha még többen csatlakoznának a kezdeményezéshez, ezért hétfő reggel a város a csaknem 1700 munkaadójához levelet juttatunk el, hogy füstmentesítsék munkakörnyezetüket, és váljanak nem dohányzó munkahellyé – mondta tegnap Lázár János polgármester. – Ám nem szeretnénk magukra hagyni a dohányzókat sem. Éppen ezért a városi tulajdonú hivatalokban, intézményekben, cégeknél dolgozó 3300 munkavállaló közül mindazoknak, akik dohányosok, leszoktatási programot ajánlunk, a segítség költségeit a városvezetés állja, így munkaadói többletjuttatásként vehetik igénybe azok, akik élni kívánnak a lehetőséggel.

Lázár még rámutatott: céljuk, hogy a hivatalok és cégek mellett a város számos más pontja is mentes maradhasson a dohányfüsttől. Ezért a szeptemberi közgyűlés elé szeretnének terjeszteni egy tervezetet, miszerint ne legyen megengedett a dohányzás a város játszóterein – és legnagyobb forgalmú közterületein sem. A polgármester szerint ez a felvetés újabb vitákat fog szülni – de ez természetes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénz a végkielégítésekre

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Erzsébet-kórház a korábbi 320-330 millió forint mellé újabb 33… Tovább olvasom