Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Duplán lett színötös a mindszenti Juhász Mihály

Legjobban focizni és kerékpározni szeret a mindszenti Juhász Mihály Dávid, aki nem egy, hanem mindjárt két kitűnő bizonyítvánnyal zárta a tanévet.
Misi és édesanyja. Tavaly lemaradtak a fotózásról. Fotó: Karnok Csaba
Nem egy, hanem mindjárt két kitűnő bizonyítványt is szerzett a tanév végén a mindszenti Juhász Mihály Dávid, aki édesanyjával vett részt lapunk Szín 5-ös fotózásán.

Misi ugyanis az általános iskola második osztályában, illetve a helyi Alapfokú Művészeti iskola előkészítő osztályában is kitűnő lett. Ezzel alaposan kiérdemelte a nyári szünetet.

– Az általános iskolában a matematikát szeretem a legjobban – vágta rá kérdésünkre rögtön a kisfiú. Azonban már hosszabban elgondolkozott, hogy melyik tárgyat szereti a legkevésbé. Végül azt mondta, hogy az írást, majd azonnal módosította: mégiscsak a környezetismeretet.

– Könnyen választottam hangszert – mondta a művészeti iskolával kapcsolatban. Majd így folytatta: a zeneiskolai előkészítőben szintetizátorkísérettel szoktunk énekelni, s ezt a hangszert ott mindenki ki is próbálhatta. Nekem azonnal úgy megtetszett, hogy elhatároztam, megtanulok játszani rajta. Amúgy is Nagy Tibor bácsi a kedvenc tanárom.

Misinek odahaza még nincs hangszere, de édesanyja elárulta, vásárolnak neki. Azt még nem döntötte el, hogy zenész akar-e lenni. Leginkább focizni szeret a barátaival, de imád kerékpározni is.

– Nem ösztönözzük különösképpen a tanulásra, saját magától ül a könyvek és a leckék fölött – mondta édesanyja, Juhászné Rácz Szilvia. – Könnyen tanul. Már tavaly is kitűnő volt, csak akkor későn értesültünk a Szín 5-ös fotózásról. Idén azonban a nagymama nagyon figyelte az újságot, hogy mikor lesz a fotózás – mondta Juhászné.


Misi kedvencei

Misi kedvenc étele: rántott sajt
Kedvenc tanára: Vida Mihályné
Kedvenc tv-műsora: Csillagok háborúja, sorozat  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a buszok járnak a vásárhelyi Petőfi utcán

Vásárhelyen a kétmilliárd forintos útrehabilitációs program keretében több utcában is dolgoznak, így… Tovább olvasom