Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

''Dzsungelháború'' Mindszenten

Zsótér István mindszenti polgármester nem érti, miért az önkormányzatnak kell fizetnie a jegyző egyetemi tanulmányait, melynek költsége közel félmillió forint. A jegyző szerint ezt a megállapodást még korábbi munkáltatójával, a vásárhelyi önkormányzattal kötötte, de márciusi áthelyezése után a mindszentiek ezt nem módosították, így érvényben van.
Zsótér István mindszenti polgármester levélben fordult a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatalhoz, mert kifogásolja, hogy Hevesi Tamás jegyző öt féléves tanulmányainak – melyet az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának társasági szakjogász szakán kezdett – összes költségét az önkormányzat állja, s ezt az ő tudta nélkül Szabó József alpolgármester hagyta jóvá.

– A jegyző kinevezési okmányai között található egy olyan munkáltatói tájékoztató, mely szerint egy esetlegesen megkötendő tanulmányi szerződés kapcsán a támogatás mértéke az igazol költségek legfeljebb 50 százaléka lehet. Ehhez képest március 29-én az alpolgármester olyan szerződést írt alá, mely szerint a város 100 százalékban átvállalja a tandíjat, a jegyzetek és az utazás költségeit is – tájékoztatott a polgármester.

Zsótér azt is megjegyezte, hogy ez az ügy nem került a képviselő-testület elé, így nincs felhatalmazása az alpolgármesternek a szerződés aláírására.

Ráadásul 25 ezer forintot meghaladó önkormányzati kötelezettség felvállalásához bizottsági vélemény és önkormányzati döntés szükséges. A polgármester becslése szerint a jegyző öt féléves tanulmánya félmillió forintba kerül.

– Ezt a megállapodást még a korábbi munkáltatómmal, a vásárhelyi önkormányzattal kötöttem. Idén március 9-én azonban áthelyeztek Mindszentre. A szerződésem mind a mai napig él, mert azóta ezt senki sem módosította. A jövőben nem kívánok ilyen kisstílű ügyekkel foglalkozni, csak a mindszentiekért dolgozom, s ezt javaslom a polgármesternek is – mondta a jegyző.

– A polgármesternek nem az a feladata, hogy lejárassa az önkormányzatot. Ha Zsótér István bejárna a testületi ülésekre, akkor ott nyugodtan elmondhatná, mivel nem ért egyet, de ezt nem teszi meg. Helyette dzsungelháborút folytat, s úgy tesz, mintha kívülálló lenne. Mikor szóba került a tanulmányi ügy, nem élt a szavazati jogával, s később se kérte az újratárgyalását – állította Szabó József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingázás nagy bajnoka: Pánti Lajos

A Szegeden élő, de Vásárhelyen dolgozó Pánti Lajos is egy eltűnőfélben lévő szakma képviselője:… Tovább olvasom