Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Eddig nem talált egymásra vevő és árus Mindszenten

Eddig nem talált egymásra vevő és árus MindszentenSzabó Sándor eltökélt. Szerinte vissza lehet csalogatni az árusokat és a vásárlókat. Fotó: Antal Sándor
Mindszent - Eddig nem jártak sikerrel, de nem tesznek le arról Mindszenten, hogy újra piacos nap legyen a szerda. Több mint egy hónapja hirdetik, egyelőre árus és vásárló elkerülte egymást.
Szerdától ismét lesz piac – olvasható néhány hete a mindszenti Napkelet utcában a vásár területén. Tegnap megnéztük, hogyan sikerült visszacsalogatni az eladókat és a vásárlókat. Üresen tátongott a csarnok és az előtte lévő tér is. Évek óta nincs piac szerdánként (2015. február 14.: Már csak az emlékekben él a szerdai piac).

– Hosszú folyamat lesz, míg visszaszoknak. Ez a harmadik hét, amióta meghirdettük – mondta Szabó Sándor, aki évekkel ezelőtt már foglalkozott piacüzemeltetéssel, akkor még a település központjában rendezték a vásárokat. – Volt már zöldség- és édességárus, csak vásárló nem. Aztán fordítva.

Azt mondja, nehéz feladat előtt állnak, fejlesztésre is szükség van. Egy féltetőt el tudna képzelni a csarnok elé, úgy jobban szem előtt lennének az árusok.

Az igazi piacos nap a településen még mindig a szombat.

– Legutóbb egy táskaárus is kipakolt, aki eddig nem volt. Beszéltem vele a nap végén, azt mondta, jól árult. Kellenek az újdonságok. A régi kapcsolataim segítségével azon dolgozom, hogy legyen cipőárus is, mert az jelenleg nincs – magyarázta Szabó Sándor.

A piac üzemeltetését júliustól visszavette a város, és önkormányzati cég, a Mindszenti Városgazda Kft. végzi. Pályázati forrásból tervezik a fejlesztést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a Kossuth téren a vaktérkép

Újra a Kossuth téren a vaktérkép
Visszakerült a helyére, a Kossuth térre a Hódmezővásárhely szűkebb belvárosát ábrázoló vaktérkép. Tovább olvasom