Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Egy tinédzsert gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével

Egy 17 éves fiatalembert gyanúsít a rendőrség a szeptember 18-i mindszenti gyilkosság elkövetésével. A férfi a gyilkosság éjszakáján, de korábban is több rablást hajtott végre.
A mindszentiek Hancúrnak hívták azt az 54 éves férfit, akit rokonai saját kertjében találtak holtan szeptember 18-án. A gyilkos a házban ölte meg Sz. Ferencet, majd kivonszolta egy gazos területre, ahol elásta a holttestet. A nyomozók akkor kihallgattak mindenkit, aki információval rendelkezhetett a hajnali gyilkosságról, de végül egy másik bűneset vezette el a rendőröket a feltételezett tetteshez. A gyilkosság estéjén ugyanis leütöttek és kiraboltak egy helyi férfit, aki később azonosította támadóját.

A 17 éves rabló nem ismeretlen a rendőrök előtt, hiszen korábban már elkövetett ilyen bűncselekményeket. Akkor őrizetbe vették, és rablás bűntettének gyanúja miatt folytattak eljárást ellene. Időközben azonban olyan bizonyítékokra lelt a rendőrség, melyek arra utaltak, hogy a szeptember 18-i gyilkosságot is a tinédzser követte el. De Szegedi Zsolt, a megyei kapitányság bűnügyi igazgatója a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, milyen konkrét bizonyítékok alapján gyanúsítják a fiatalt a gyilkosság elkövetésével.

– Már közöltük a fiatalemberrel, hogy őt gyanúsítjuk Sz. Ferenc meggyilkolásával, kihallgattuk, de ő nem tett vallomást – mondta Szegedi. A nyomozó hozzátette, szándékos emberölés a vád, és a férfi előzetes letartóztatásban várja a nyomozás további alakulását. A gyilkosság helyszínéről bizonyíthatóan csak az áldozat mobiltelefonja tűnt el. Mivel Sz. Ferenc egyedül élt, nehéz megmondani, hogy más értéktárgy eltűnt-e a lakásból.

A rendőrség kiderítette, hogy a két férfi a tragédia napján együtt ivott egy helyi szórakozóhelyen, ahol a gyanúsított láthatta, hogy mennyi pénz van Sz. Ferencnél. Valószínűleg a fiatalember követhette hazáig, és ott végzett áldozatával.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióban is büdös a trágya

Tizenöt éve szenvednek a székkutasi Erkel utca középső részén lakók az állatátvevőhelyről jövő… Tovább olvasom