Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Egy vállalkozó vitája a vásárhelyi ipari parkkal

Hiába vett ötmillió forintért telket a vásárhelyi ipari park területén a helybeli Raffai Lajos, vállalkozását nem tudta áttelepíteni oda. Most azt szeretné, ha a város visszavásárolná a területet, erre azonban nincs mód. A park vezetője azt mondja, a vállalkozó által hiányolt közművek a helyükön vannak.
Raffai Lajos vállalkozása már kinőtte jelenlegi helyét. Hiába vett telket, elmaradt a költözés. Fotó: Tésik Attila
Bár azt tervezte, hogy saját műhelyébe költözik, egy esztendő alatt sem teljesült az álma a vásárhelyi Raffai Lajosnak, aki ma is bérelt helyiségben működteti vállalkozását. Német partnere biztatására hiába vette meg ugyanis a helyi ipari parkban a területet, nem költözött át. A leendő csarnok tervei készek, ám akadtak problémák a területtel.

– Még 2004-ben vettük meg a területet, azzal, hogy építünk ott egy háromszáz négyzetméteres műhelyt. Német partneremmel többször is megnéztük azóta a telket, ám miután azt tapasztaltuk, hogy nem készültek el a közművek, amelyeket a szerződés szerint az önkormányzatnak kellene biztosítania, a külhoni cég végül visszalépett.

Időközben nekem vissza kellett mondanom a Dáni utcai, a jelenleginél nagyobb műhely bérletét, s maradtunk ebben a kisebben. Most ott áll az ötmilliós telkünk holt tőkeként. Nem tudom, mi lesz, szeretném, ha a város visszavásárolná a területet tőlem – mondta a vállalkozó.

Az ügyről tudomást szerző Havránek Ferenc képviselő a decemberi közgyűlésen javasolta, hogy Nagy Szabó Gábor, az ipari park vezetője számoljon be arról, név szerint milyen vállalkozások költöztek be oda, s melyek nem tudtak. Az önkormányzati képviselő szerint a város felelőssége a közművek bevezetése a park területére.

Nagy Szabó Gábor, az ipari park vezetője szerint nincs mód arra, hogy a város visszavásárolja Raffai Lajostól a telket, csak arról dönthet az önkormányzat, hogy él vagy lemond az elővásárlási jogáról, ha arra a vállalkozó vevőt talál.

– A vásárlás után néhány hónappal Raffai úr azzal keresett meg engem és az önkormányzatot, hogy befektető partnerével nem úgy jöttek össze a dolgai, ahogy elképzelte, ezért a telket visszavásároltatná a várossal – mondta lapunknak. – Arra hivatkozott, hogy nincsenek ott a közművek, így nem tud mit kezdeni a területtel. Kérte, hogy segítsünk neki vevőt találni.

Nagy Szabó Gábor hangsúlyozta, a hiányolt közművek ott vannak az útpadkában, azaz ha a vállalkozó kérte volna a szolgáltatóktól a mérőhelyek kialakítását, akkor az nem jelentett volna számára külön költséget. Hozzátette: ha nagyon akart volna műhelyt építeni oda, rendelkezésére állt volna az ivóvíz-, a szennyvíz- és a gázvezeték a telekhatártól háromméternyire, míg az elektromos transzformátor húsz méterre található onnan. Az önkormányzat a szerződésnek megfelelően a telekhatárokra kérte a kapcsolószekrények felállítását, igaz, a Démász késlekedett a hálózatbővítéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Privatizált ügyelet Vásárhelyen: februártól

Január helyett február elsejétől működik vállalkozásban az orvosi ügyelet Vásárhelyen. Az orvosok a… Tovább olvasom