Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Egy vásárhelyi baleset rendhagyó utóélete

Belső vizsgálat indult a vásárhelyi kapitányságon, a kérdés: törvényesen zajlott-e egy közelmúltbeli baleset helyszínelése, kezelése. A baleset egyik résztvevője utólag tudta meg, hogy a rendőrség olyan iratot küldött a biztosítónak, amely szerint a rendőrség őt figyelmeztette a történtek miatt. A neki küldött iraton azonban ilyen kitétel nem szerepelt.
Karácsonyi Tünde úgy véli, a baleset vizsgálata közben elfogult volt a közlekedésrendészeti osztályvezető. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Kinizsi utcai Rally sörözőhöz szeretett volna bekanyarodni egy Daewooval a helybéli Aradán Márk a közelmúltban, ám a manőver közben a kocsijának ütközött a háta mögül érkező Opel. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, ám a Daewoo bal első kerekének eltört a konzolja, így a jármű mozgásképtelenné vált. Az Opel a jobb első kerekénél sérült meg, ám működőképes maradt: olyannyira, hogy a baleset után elhajtott a helyszínről. Rendszáma alapján azonban a sofőrt hamarosan visszavitte a helyszínre a kihívott rendőrjárőr. A karambolozott autók vezetői nem tudtak megegyezni a baleset körülményeiről, a járőr elmondta: ha rendőrségi ügy lesz a dologból, akkor valószínűleg Aradán Márk felelősségét állapítják meg.

Aradán Márk édesanyja, Karácsonyi Tünde szerint az Opel sofőrje elismerte, hogy vezetés előtt megivott egy sört, ám tudomása szerint a járőr nem szondáztatta meg a férfit a baleset helyszínén, mondván: a lakásán már megtette. Az édesanya úgy véli, ez a vétkesség megállapításakor nyomós érv lett volna.

– A biztosítótól nem sokkal később kaptunk egy levelet, miszerint az Opel káráért 84 ezer forintot kifizettek, a mi kárunkat azonban nem térítették meg – mondta Karácsonyi Tünde, aki nem hagyta a dolgot annyiban, megkereste a biztosítót, hogy milyen dokumentum alapján fizetett. Nagy megdöbbenésére azt látta, hogy a balesettel kapcsolatos rendőrségi értesítésnek a biztosítóhoz eljutott példánya különbözik attól, amelyet ők kaptak, mégpedig abban, hogy azon az osztályvezető leírta: Aradán Márkot figyelmeztetésben részesítették. A biztosító ez alapján döntött a kár megtérítéséről.

A vizsgálatot lezárták - mondta a rendőrkapitány

– Az ügyben a Karácsonyi Tünde bejelentése miatt indított vizsgálatot lezártuk – mondta lapunknak Dezső József városi rendőrkapitány, aki elmondta, hogy Aradán Márk bejelentése alapján is vizsgálat kezdődött, ennek eredményét állásfoglalásra hamarosan elküldik a szegedi ügyészségi nyomozóhivatalnak.

Karácsonyi Tünde a rendőri intézkedés miatt panaszt tett a kapitányságon. Majd a fia tett bejelentést a bűnügyi osztályon, mert úgy vélte, hogy Keczkó Péter az ügy vizsgálata során elfogult volt az Opel vezetője javára, aki a szomszédságában lakik.
– Megemelkedett a biztosítási díjunk, s a kárunkat is nekünk kellett állnunk, pedig éppen úgy vétkes a balesetben az Opel vezetője is – mondta lapunknak az édesanya, aki azt kérte, hogy a baleset körülményeit és a rendőrség döntéseit is vizsgálják felül.

– Balra akart bekanyarodni a Daewoo, s a manőver közben összeütközött az őt előzni kívánó Opellel. A két autó sérüléseiből s a baleset körülményeiből következtettem arra, ki volt a hibás – mondta lapunknak Keczkó Péter rendőr őrnagy, a vásárhelyi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Miután Aradán Márk édesanyja kérésére nem kívánt semmit sem mondani.
Hozzátette: felületesen ismeri az Opel vezetőjét, aki két házzal arrébb lakik mint ő.

– A férfi azzal keresett meg, hogy a biztosító nem fizette ki a kárát a rendőrségi értesítésre, így én az ő példányára ráírtam, s lepecsételtem, hogy Aradán Márkot a rendőrség figyelmeztetésben részesítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Keviépnek adott igazat a megyei bíróság

Első fokon pert vesztett a vásárhelyi önkormányzat a debreceni Keviép Rt.-vel szemben. A kivitelező… Tovább olvasom