Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Egyelőre ketten vannak a vásárhelyi polgármesterjelöltek

Hódmezővásárhely - Megnevezték a vásárhelyi szocialisták, kit indítanak polgármesterjelöltként a szeptember 2-ai időközi választásokon. Kis Andrea, jelenlegi települési képviselő méreti meg magát.
A szocialisták Kis Andreát, jelenlegi települési képviselőt indítják a polgármesteri posztért a szeptember 2-ai időközi választáson Vásárhelyen – az időpontról tegnap döntött a választási bizottság. A választást azért írták ki, mert a várost 10 évig irányító Lázár Jánost június 2-ától kinevezték a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak.

– Dinamikus, fiatal személyiség, aki a kétéves települési képviselői munkából jól ismeri a város közéletét – mutatta be sajtótájékoztatón Szeli Ferenc, az MSZP vásárhelyi szervezetének alelnöke a 32 éves, egygyermekes jelöltet, aki a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény pedagógusa, most jogot tanul. Egyetemistaként, 1999-ben lépett be az MSZP-be. Először 2000-ben mérette meg magát az időközi önkormányzati választásokon, települési képviselőjelöltként. 2010-ben polgármesterjelöltként indította a helyi MSZP.

Kis Andrea lesz Almási István ellenfele. Fotó: Karnok Csaba
Kis Andrea lesz Almási István ellenfele. Fotó: Karnok Csaba


A legfontosabb a demokratikus közélet megteremtése, ez ugyanis az élet minden területét meghatározza – fogalmazott Kis Andrea. A szocialisták arra kérik a vásárhelyieket, ne vegyék félvállról az időközi választást, minél többen menjenek el szavazni – hallottuk a tájékoztatón. Szeli Ferenc elmondta: bár Vásárhely gazdaságilag nincs könnyű helyzetben, sportszerűtlen lenne arra várni, hogy „stabilizálódjon a település anyagi helyzete."

768 ajánlószelvény

Az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzat alapján az időközi polgármesterválasztásig Almási István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. A választás dátumának kiírásával elkezdődött a kampány. A választók július 19-éig kapják meg az ajánlószelvényt. A polgármesterjelölteket augusztus 3-áig lehet ajánlani, bejelenteni. A jelöltté váláshoz minimum 768 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjteni.

Már korábban kiderült, hogy Lázár János a 18 éve önkormányzati képviselőként, illetve 12 éve alpolgármesterként dolgozó Almási Istvánt javasolja polgármesterjelöltnek. A Fidesz és a KDNP vásárhelyi csoportja ezt egyhangúlag támogatta. Korábbi közleményük szerint Almási István tevékenysége, tapasztalata és elkötelezettsége garanciát jelent Vásárhelynek hosszú távú, biztos és kiszámítható fejlődésére. Munkájáért több más elismerés mellett 1995-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért díjjal, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Folyamatosan tárgyal a Jobbik vásárhelyi alapszervezete, a párt országos elnöksége, illetve a potenciális jelölt – közölte Dombi-Kis László, a Jobbik megyei szervezetének alelnöke. Hamarosan megnevezik a polgármesterjelöltjüket – ígérte.

Nem indít önálló jelöltet a Munkáspárt és a Zöld Baloldal – mondta Havránek Ferenc települési képviselő (Zöld Baloldal). Nem sikerült az ellenzéknek közös, független jelöltet állítani – indokolta a döntést. Egyik párt jelöltjét sem támogatják, de „nem is tesznek keresztbe a szocialistáknak." Összefogással lett volna esély a változásra – tette hozzá Havránek Ferenc.

Egyelőre nem látják annak az esélyét, hogy egy közös, független, demokratikus jelöltet állítson ki az ellenzék, de még tárgyal a Magyar Szolidaritás Mozgalom vásárhelyi csoportja – tudatta Papp Attila, a civil szervezet koordinátora. Pártjelöltet nem támogatnak.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. Lótusz9 2012. július 15. 08:36
  „Tapasztalat azt mutatja , most ígérnek mindet mire ott a hatalom a kezükbe, joguk hogy megtegyék amnéziás lesz mind és elfelejti mit ígért, ja és elfelejti kik szavaztak rájuk, és nem azokat támogatja hanem C.......... !!!!”
 • 79. Yaqy 2012. július 06. 14:36
  „Megelégedéssel töltene el, ha itt kaoná az első és legfájóbb pofont a fityesz :)”
 • 78. killust 2012. július 06. 12:01
  „"Mennyi szájhős! mennyi lárma!
  S egyre sűlyedt a naszád;
  Nem elég csak emlegetni:
  Tudni is kell jól szeretni,
  Tudni bölcsen, a hazát. "
  Arany János”
 • 77. killust 2012. július 06. 09:55
  „"Nincs hely számomra az embervilágban.
  A látásuk: nem a szemem látása.
  Az örökkévaló dolgok hívása
  Nem üzenet a süket emberfülnek.
  A lépteik sárba s vérbe merülnek...
  Kivel lehetnék én itt rokonságban? "

  Szabó Dezső”
 • 76. killust 2012. július 06. 08:38
  „Karmos béka segítség elkelne:)”
 • 75. killust 2012. július 06. 08:35
  „Köszönöm!”
 • 74. xenopus 2012. július 05. 19:05
  „killust szívből remélem Te indulsz a PM választáson !”
 • 73. Én2 2012. július 05. 18:53
  „Fattyú.... Sajnos a városban élők ilyenek mint ahogy leírtam tisztelet a kivételnek akik kevesen vannak, miért is engedik, hogy sakkbatartsa őket, mi lenne ha mindenki a saját önérzetére hallgatna ne lj, félelmeire.Ismerem nagyon hisz egyszer felszólaltam egy helyen és támadtam azt amit mondott azóta fasírtba vagyunk sőt mint pm. még nem is köszön, de nem bánom egyáltalán sőt örülök, hogy szembe mertem vele szállni de csak azért mert nekem volt igazam.
  Miért is kell tőle félni???”
 • 72. portis 2012. július 05. 15:58
  „Azt mondja a Kis Andrea:

  """Az MSZP-s politikus, ha megválasztanák, elviselhetőbbé tenné az építményadót és megpróbálna munkahelyeket teremteni, mert a városból elvándorolnak a fiatalok. """

  Ez így kevéske lesz egy győzelemhez :)

  Én arra szavazok aki eltörli az építményadót, némi csökkentéssel nem érem be!
  Munkahelyeket pedig hogyan tervez teremteni kedves Andrea? Másként nem fog menni mint a vállalkozásokat terhelő adók csökkentésével. Mennyi lesz az iparűzési adó, és mennyi lesz a cégeket terhelő ingatlanadó?
  Esetleg el lehetne törölni a céges kommunális adót is!”
 • 71. FattyúMatthew 2012. július 05. 11:43
  „Én2!Nem szerencsés dolog a városban élőket így summáznod ha helyi vagy ha nem.Egy dolgot ne felejts el.Csak az önkormányzaton és hivatalokon, iskolákon keresztül Lázár több száz családot,több ezer embert tart sakkban!A kopogtatócédula le nem adása már személye elleni támadásnak minősül.Tehát totális a rettegés a meglévő csekély munkahelyek féltése miatt .Mondom még egyszer:nem szabad másokat megsértened pláne ha te sem ismersz minden vásárhelyi polgárt.”
 • 70. portis 2012. július 04. 18:18
  „65. killust 2012.07.04. 14:49

  Független igaz ember? Az meg milyen?
  Mint 2000-ben Mucsi Imre aki echte kisgazda volt?

  Jelöljön csak minden párt aki összebírja gyüjteni a kopogtatócédulát, aztán kard ki kard!”
 • 69. DMagóg 2012. július 04. 17:51
  „69.gthomek 2012.07.04. 16:23: "A helyi lázár rádió amúgy mit hazudik épp ?"

  Senki nem hazudik semmit! Itt még az is igaz, ami nem!”
 • 68. gthomek 2012. július 04. 16:23
  „Az egyetlen normális választás a KKP (Kétfarkú Kutya Párt)
  almási .... ugyanmár ..... szánalmas , a "komcsi" nőci nem rossz csak sajnos esélye 0% , egyébként szóljon aki találkozott már lázárhelyen mszp-s szórólappal.
  A helyi lázár rádió amúgy mit hazudik épp ?”
 • 67. killust 2012. július 04. 15:25
  „Eltörlöm az ingatlanadót, felére csökkentem vízdíjat....jaaaa és betartom!”
 • 66. macs 2012. július 04. 15:01
  „63. kánaán,
  sajnálom, hogy nem vagyok vásárhelyi, mert rátok szavaznék. :-D
  De gondolom ezt is megoldjátok! :-DDDDDDDDDD”
 • 65. killust 2012. július 04. 14:53
  „64. Én2 2012.07.04. 14:08

  Az bizti, hogy Vásárhelyen nem sok ész lakozik, Lj betáplálja az emberekbe, hogy kire szavazzanak és ők mint a robot azt teszik.Sajna nem indulhat más mert akkor nem biztos, hogy L. nyer és akkor van a baj, mert belelát a lapjaiba amit oly nagyon őríz. Ezért kell Almási aki a légynek se árt csak egy báb, Lj. bábja és ez jó neki. Ilyen emberek vannak Vásárhelyen.

  Igazad van!!!”
 • 64. killust 2012. július 04. 14:49
  „Független, igaz embert kell választani!!!”
 • 63. Én2 2012. július 04. 14:08
  „Az bizti, hogy Vásárhelyen nem sok ész lakozik, Lj betáplálja az emberekbe, hogy kire szavazzanak és ők mint a robot azt teszik.Sajna nem indulhat más mert akkor nem biztos, hogy L. nyer és akkor van a baj, mert belelát a lapjaiba amit oly nagyon őríz. Ezért kell Almási aki a légynek se árt csak egy báb, Lj. bábja és ez jó neki. Ilyen emberek vannak Vásárhelyen.”
 • 62. kánaán 2012. július 04. 13:33
  „Mindenki szavazzon a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjére!
  Azaz rám!
  Programunk:
  Teljes adómentesség!
  Örök élet! Örök életet garantálunk a teljes lakosságnak, és Vásárhely tiszteletbeli polgárainak, felvállalva akár a környező országok ellenkezését és az ebből fakadó esetleges konfliktusokat is. A halált értelemszerűen betiltjuk, aki meg merészel halni, azt örök életre ítéljük.
  Ingyen sört! A pártban jelenleg még komoly vita zajlik ennek gyakorlati megvalósításáról. Még nem dőlt el, hogy a vezetékes sört vezessük-e be vagy pedig sörkutakat állítsunk föl.
  A Zrínyi utcán betereljük a Tiszát! Saját kikötő!
  Velencei mintára a csatornán gondolákkal kiváltjuk a taxikat!
  Csettintésre le-, és felkapcsolható hangulatvilágítást építünk ki a belvárosban. Nem csak Karácsonykor.
  A kéregetők helyett hivatásos adakozókat állítunk forgalomba a forgalmasabb helyeken.
  A városháza tetejére felépítjük az I. Lázár Energianyelőt, amely a világűrből begyűjtött energiákat alakítja a Föld számára felhasználhatóvá. A rendszer segítségével megvalósulhat régi álmunk, és végre bevezethetjük az ingyenes áramszolgáltatást, 10 évre visszamenőleg.
  Abból a célból, hogy végre kitilthassuk a buszokat a belvárosból, a várost átszövő hullámvasutat helyezünk üzembe.
  Pártunk nagy hangsúlyt fektet a közbiztonságra. Ennek megoldására felkértük azt az embert, aki két hét alatt rendet tesz. Ö nem más, mint Chuck Norris.
  Mobil kátyúkat helyezünk üzembe, hogy a kátyú(ez nem rövid u?)k terén elmaradott területek is részesülhessenek a szolgáltatásból.
  Nyáron is bevezetjük a hóesést, hogy a kánikula elvégezhesse a hóeltakarítást.
  Kiutalunk a város valamennyi polgárának évi plusz 99 napnyi időt.
  Ingyenes nyilvánosházakat! Fel sem tünne úgyis egy nagy kupi az ország.
  A zsinagógát átvisszük a Népkertbe, mert ott jobban nézne ki.
  Az Emlékpontban Leonardo kiállítást szervezünk, amire elhozzuk az alkotó művészt is.
  Augusztus 20.-án minden ünneplő polgárt meglepünk egy-egy nyárson sült ökörrel.
  Este 21-órától fellép a Rollling Stones.
  Télen a jégpályán a Sárkány Sportbolt ingyen osztja az úszósapkát.
  A városi stadionban játssza hazai meccseit a Barcelona.
  Megszüntetjük az egészségügy legnagyobb problémáját, a betegségeket. Kórházigazgatónak kinevezzük Brinkmann profeszort, helyettese Dr. Szova.
  Szakértőink szerint a többi párt rossz oldalról közelíti meg a foglalkoztatás és a munkanélküliség kérdését, és ezért természetszerűleg félrekezelik a problémát. Mindannyian a munkanélküliséget kívánják csökkenteni, pedig sokkal jobb lenne, ha senkinek sem kellene dolgoznia, ám mégis kapnának fizetést. Ezért a Kétfarkú Kutya Párt meghirdeti a Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz!? elvet, amit hatalomra kerülése esetén végsőkig követni fog, mert úgy véljük, hogy nem méltó az emberi fajhoz, hogy az embereknek dolgozniuk kell a fizetésükért.
  Csökkentjük a gravitációt, hogy könnyebb legyen járni és ne lógassa senki a fejét.
  Hegyépítés Újvároson és bevezetjük a kötelező iskolai síoktatást.
  2014-re beindítjuk a tökéletes nyaralás programot és szoláriumcsövek, valamint ballonokról belógatott merülőforralók segítségével optimális fényviszonyokat és hőmérsékletet teremtünk.2016-ra négysávos úttal összekötjük Vásárhelyt az Adriával.
  Nagy az átmenő forgalom. Egy éven belül olyan elkerülő utat építünk, hogy meg se találják a várost.
  Bevezetjük a hazugságvizsgálót a városi közgyűlésen, a városi tv-ben, rádióban és azok WC-iben is.
  A Kétfarkú Kutya Párt alapvetően különbözik a többi párttól abban, hogy míg a többiek csak ígérgetnek, mi valóban megígérjük ígéreteinket. Más pártok felelőtlen ígérgetésével szemben a mi programunk teljesen racionális, végrehajtható és a város felemelkedésének alapjául szolgálhat.”
 • 61. DMagóg 2012. július 04. 11:12
  „61.CsengeleMSN 2012.07.04. 10:45: "... Almási Istvánra fog mindenki szavazni ..."
  Nem mindenki megy el szavazni! Akik elmennek, azok közül sem Almási Istvánra fog mindenki szavazni. Ám, ki van találva, hogy a legtöbb szavazatot kapó a győztes, akár két szavazattal is! Minél többen indulnak, annál jobbak az esélyei, hogy ővé a legtöbb! Ilyen egyszerű! Hajrá Magyarország!”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 2-án lesz a vásárhelyi időközi polgármester-választás

Kitűzték az időközi polgármester-választás időpontját Hódmezővásárhelyen, a dátum szeptember 2-a. Tovább olvasom