Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Egyelőre nem viszik el a német szemetet Mindszentről

A hazánkba behozott németországi szemét egy része már visszakerült a Lajtán túlra, a Mindszentre lerakott bálák azonban egyelőre maradnak. Az elszállításról csak a nyomozás után dönthetnek. Mindszenten is a kecskeméti rendőrök vizsgálódnak.
Néhány hete a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kezdett vizsgálódni a mindszenti illegális hulladék ügyében is, ez a nyomozás még nem zárult le – adta tudtul Nyikos Tamás, a kapitányság szóvivője. A vizsgálat befejezéséig konkrét információkat nem is osztanak meg a nyilvánossággal – mondta Nyikos, hiszen ez hátráltathatná a nyomozást. A rendőri munka befejezéséig a szemét is a helyén marad.

– Az ország több illegális lerakója ügyében is döntés született arról, hogy a bálákat visszajuttatják a kiindulási országba, ám a mindszenti hulladék jelenleg egy szeméttelepen van, a környezetre közvetlen veszélyt nem jelent, így nem indokolt a sürgős átszállítás sem – mondta az esettel kapcsolatban Szilágyi Tamás, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hulladékgazdálkodási osztályvezetője.

Ez ügyben a felügyelőség is határozatot fog hozni, ám ezt csak a rendőrség állásfoglalását követően teheti meg – így a vizsgálatot erre az időre egyelőre felfüggesztették. A bálák elszállításának határidejét az osztályvezető sem tudta megmondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Gáborról álmodik Kakasszék

Nemsokára milliárdokat fektet be a kakasszéki gyógyintézetbe a 12. leggazdagabb magyar, aki ott… Tovább olvasom