Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Egyiptomi túlvilág

Élet a halál után – az egyiptomi halotti kultusz emlékei címmel nyílik kiállítás holnap délután 4 órakor a Tornyai János Múzeumban Vásárhelyen.
Élet a halál után – az egyiptomi halotti kultusz emlékei címmel nyílik kiállítás holnap délután 4 órakor a Tornyai János Múzeumban Vásárhelyen. A tárlatot a százéves Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményéből válogatták. A kiállításon a túlvilághithez kapcsolódó tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők, akik képet kapnak a mumifikálás jellemzőiről és fejlődéséről, láthatnak díszes koporsót és a balzsamozott testrészek tárolására szolgáló edényeket is.

Külön tárló mutatja be Oziriszt, azaz a holtak birodalmának uralkodóját, akihez az elhunyt útja vezetett. Hogy odaérjen, az istenek és démonok segítségére is szüksége volt. Ezek bemutatása mellett azt is megtudhatják a kiállítás látogatói, mi volt mindeközben az élők feladata. A tárlatot, amely április 9-éig tekinthető meg, Bozóki András, a nemzeti kulturális örökség minisztere és Nagy István, a kiállítás kurátora nyitja meg. Köszöntőt mond Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója és Frank József, a megyei közgyűlés elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztani kell a vécéhasználatért

Több mint egy éve zárva tart a lepusztult állapotban lévő nyilvános illemhely a vásárhelyi… Tovább olvasom