Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Egyirányú a Lánc és a Szent Antal utca

Ma reggel 8 órától egyirányúvá válik a vásárhelyi Andrássy és a Petőfi utcát összekötő Lánc és Szent Antal utca. A gépjárművezetőket reggeltől rendőrök segítik a közlekedésben. Hamarosan mindkét utca bal oldalán lehet majd parkolni.
Nagyításhoz klikk a képre!
Váratlan akadályba ütközhetnek azok a gépjárművezetők és kerékpárosok, akik a rendkívül forgalmas Andrássy utcai üzletsorra szeretnének eljutni a Petőfi–Kinizsi–Deák Ferenc utcai csomópont felől, ugyanis erről ma reggel 8 órától már nem hajthatnak be. A kerékpárral és egyéb járművel közlekedők számára a belváros főutcája csak a Lánc utcán keresztül érhető majd el. A helyzet fordítva is igaz lesz, az Andrássy utcáról a Petőfire az Emlékponttal szemközt nyíló Lánc utcán át nem lehet majd eljutni. A két egyirányúvá vált utca közül a közlekedőket a Szent Antal érinti majd érzékenyebben, ugyanis annak jelentősebb a forgalma.

A változás alaposan megkavarja majd a megszokott közlekedési rendet. Aki rendszeresen közlekedik erre, az jól tudja, hogy a Szántó Kovács János utcáról, azaz a 45-ös főút belterületi szakaszáról a legkönnyebben a bevásárló utcára eddig a Petőfiről vagy a Mária Valériáról lehetett eljutni, mégpedig a Szent Antal utcán át. Most azonban ez a lehetőség megszűnik. A forgalmi rend változása azonban nem öncélú.

Mihály Jánostól, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának
A Szent Antal utca Andrássy utca felőli végén tegnap még rejtve volt a tiltó tábla Fotó: Tésik Attila
munkatársától megtudtuk: a ma reggeltől életbe lépő változásnak köszönhetően hamarosan a belvárosi parkolóhelyek száma is nőni fog. Ha a közlekedők megszokják az új rendet, a Szent Antal és a Lánc utca menetirány szerinti bal oldalára kihelyezik majd a parkolást lehetővé tevő közlekedési táblákat.

Ma a közlekedőket rendőrök tájékoztatják és segítik a helyszínen, azaz a két utca torkolatában.

A belváros parkolási helyzete két ok miatt változott meg hátrányosan a közelmúltban. Az egyik: két esztendő alatt jelentősen megnőtt az autók száma, a másik: mára beépítették a Szegedi Tudományegyetem főiskolai karával szemközti egykor tágas parkolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisza Volán is segíti a vásárhelyi felújítást

Segíti a Tisza Volán Zrt. a vásárhelyi buszpályaudvar szomszédságában álló református újtemplom… Tovább olvasom