Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Együtt csimpaszkodnak kicsik és nagyok a kalandparkban

Mártély - Nagy népszerűségnek örvend az egy hete felavatott mártélyi kalandpark a gyermekek körében. Még a felnőttek sem tudják megállni, hogy ne próbálják ki a különleges játékokat.
Egy laza sziakiáltás után már rohant is a mártélyi kalandpark mászókájára a hároméves Lázár Bertalan. A kisfiú nagy lendülettel vette birtokba a játékokat, édesapja, Lázár Zoltán alig bírta követni. A mozgékony csemete mindent ki akart próbálni. Nem rémisztette meg a méretes mászóka, fürgén szaladt fel a lépcsőkön. Csak a tibeti függőhídnál torpant meg egy kicsit. Arra még édesapja és fotóskollégánk kedvéért sem merészkedett.

A Bodnár Bertalan Oktatóközpont szomszédságában található családi kalandparkot még csak egy hete nyitották meg a nagyközönség előtt, de máris a gyermekek kedvencévé vált. Tapasztalatunk szerint nemcsak a kisebb gyermekek próbálják ki örömmel, de az idősebbek is. A nagyobbak is felmásztak minden játékra.

A 3 éves Lázár Bertalan is kalandozott Mártélyon. Fotó: Miskolczi Róbert
A 3 éves Lázár Bertalan is kalandozott Mártélyon.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Ilyen kalandpark nincs a környékünkön – állapította meg szusszanásnyi szünetet tartva a 19 éves Bali Dávid. Kiderült: a fiatalember a fővárosban lakik, a mártélyi képzőművészeti tábor alkotója. – A játékok többsége még engem is kibír, ami nem elhanyagolható – állapította meg mosolyogva Dávid. Kedvence a tibeti kötélhíd. Társai azonban legszívesebben a 19 méteres drótkötélpályán suhannak. A pesti fiú a búcsúzáskor azon sajnálkozott, hogy árvíz esetén tönkremehetnek a játékok.

A látogatók leginkább azon csodálkoznak, hogy egy fillért sem kell fizetniük a kalandos élményért – tudtuk meg Zsótér Dezsőnétől, az oktatóközpont gondnokától. Még a felnőttek sem bírják megállni, hogy ne próbálják ki a különleges szórakoztatóparkot – árulta el mosolyogva az asszony. Bár az 50 millió forintból készült kalandos játszótér naponta reggel 8 órától délután 5 óráig tart nyitva, előfordul, hogy sokan még a zárás után is szívesen maradnának.

Olvasóink írták

 • 17. anyci 2009. augusztus 05. 08:40
  „Csak a cikk írójának szeretném megjegyezni, hogy amikor riportot készít nem ártana utánajárni a részleteknek is, mert így eléggé a pletykalapok sokaságába sorolható a riport.Idézem:"az 50 millió forintból készült kalandos játszótér". Azt is részletezhette volna, hogy bográcsozó helyek is lettek kiépítve, meg a Vásárhelyről induló kerékpárútnál a vámház fel lett újítva(múzeumszerűség lesz) és pihenőhely lett mellette alakítva, ezek már biztosan benne vannak az 50 milliós pályázati összegbe. A többi ezután elkészülő terv leírásait pedig el lehet olvasni a tájékoztatóban, amit osztanak. Ezzel nem védeni akarok senkit, csak a riporter figyelmét felhívni, hogy ne mondjon már kacsa hírt, hanem próbáljon informálódni mielőtt cikket ír.
  Nekem tetszik a kezdeményezés, mert két gyermekem van és szeretünk kijárni Mártélyra kirándulni.”
 • 16. kékcitrom 2009. augusztus 05. 06:58
  „Már nem hiányolom a fotóriportot!
  Az egyik országos bulvárlapban már megtaláltam! Köszönöm!
  A Bibo L. utcában is hasonlót építettek pár éve a szociális lakások lakóinak, az (ha jól emlékszem) 25 millióba került akkor. Ráadásul úgy, hogy nagyrészt önkormányzati és "Zsigmondis" dolgozók munkaidőben és utána "önszorgalomból" dolgoztak rajta.”
 • 15. Én2 2009. augusztus 04. 17:02
  „Soha nem kerül annyiba mint amit leírtak, hiszen Mártélyon annyi szép fát kiszeddtek hogy abból 20 ilyet lehet készíteni, vaagy pedig nagyon jó haszonnal a fák is eltüntek és a pénzt is kifizették. Ügyesek.”
 • 14. cipész 2009. augusztus 04. 10:38
  „Az eus játszótér, Damjanich utcain egy kislánynak majdnem az újába került.De mondja már meg valaki, hogy mi a fene kerül 23 millióba ezeken a játszótereken,a csúszda fog, pedig műanyag.”
 • 13. Én2 2009. augusztus 04. 09:44
  „Nem egy nagyszám ez a kalabndpark. Olyan mályen van, hogy amikor az úton mész kocsial jóval alattad van.
  Tuti, hogy elviszi az árvíz, de ez nem lényeges a városnak, hiszen tudni kellene, hogy a víz mindent elönt akkor miért is tették olyan mélyre.
  Nem hiszem, hogy 50 miil-ba került, hiszen nincs ott semmi.”
 • 12. Pengemester 2009. augusztus 04. 06:00
  „Mondjuk a Damjanich utcain még nem jártam,csak elég sűrűn buszozok el mellette,esküszöm föl se tűnt,előfordulhat,hogy van. Az viszont tény,hogy az a játszótér nem volt ennyire bereklámozva.
  Ha már az 50 millát szóba hozták:tényleg el kéne olvasni azt a tájékoztató anyagot,amit a bejáratnál osztogatnak. Abból kiderül,hogy nem csak a játszótér kialakítása van az összegben,hanem még azon kívül egy pár dolog. (azt nem mondtam,hogy el is hiszem a leírtakat,mert nem kötelező)
  Egyébként a drótkötélpálya sem új dolog,mert Szentesen a Hámán Kató Lakótelepi játszótéren (ha jól emlékszem) 2001-2002. környéke óta használják.”
 • 11. JB007 2009. augusztus 03. 21:52
  „3!
  Drótkötélpálya tudomásom szerint van a Damjanich utcán, bár eddig mindig le volt lakatolva, de van amikor lehet használni is.

  Más.
  Nem tudom ki az, aki meglepődik, hogy egy minden infrastruktúrát nélkülöző - de igényes - játszótérre nem kell belépőt fizetni...”
 • 10. cipész 2009. augusztus 03. 18:59
  „flexsnake akkor találkozunk:D Mártély irány.”
 • 9. flexsnake 2009. augusztus 03. 18:29
  „NA megyek és kipróbálom :D”
 • 8. airwaves 2009. augusztus 03. 17:49
  „Nyakunkon a választás?:o)”
 • 7. KilgoreTrout 2009. augusztus 03. 17:32
  „Valóban döbbenet volt látni, hogy az a valami 50m Ftba került. Én még bízom benne, hogy nincs kész, és valami nagy dobás még hiányzik belőle:))”
 • 6. c3po 2009. augusztus 03. 16:59
  „,,A templom kerítés javításra szorul!
  3 vállalkozó pályázik a munkára.
  A pap árajánlatot kér mindháromtól.
  Az első felméri a munkát, számolgat, majd végül azt mondja 10.000,- Ft
  A második is számol, majd azt mondja 20.000,- Ft
  A harmadik minden számolgatás nélkül azt mondja 110.000,- Ft
  A pap felháborodva mondja, hogy Pista az első kőműves 10.000,-ért megjavítja, mégis hogy adhat ilyen arcátlanul magas árajánlatot!
  Gondolkozzon Atyám! Felveszi az egyházmegyétől a 110.000,-et, 50.000,- a magáé, 50.000,- az enyém, a kerítést meg megcsináltatjuk Pistával 10.000,-ért!"

  Hát így kerülhet a játszótér is 50 millába.......”
 • 5. kékcitrom 2009. augusztus 03. 12:46
  „Azt egy 19 éves fiatalember is feléri ésszel, hogy árvíz esetén elönti az egészet a víz! Én csak hallomásból tudom, hogy annyira alacsony részre építették, hogy áradáskor menthetetlenül víz alá kerül. De biztos a redbehozatalára szükséges pénzre is pájáznak már az idén.Vagy majd kitalálnak még valami adót és abból finanszírozzák?

  Annyi szörnyűségről készül DM fotóriport! Erröl a "kalandparkjárszótérről" miért nem lehet egy bemutató fotósorozatot látni??? A többi része titkos?”
 • 4. abrakapokusz 2009. augusztus 03. 10:57
  „Nálam az 50 millós költség egy játszótérre, vagy kalandparkra mindig kicsapja a biztosítékot.
  Ilyenkor elgondolkodom:
  - Ez a kivitelező mennyiből építene fel egy 50 milliót érő házat? 500 millióból?”
 • 3. Pengemester 2009. augusztus 03. 10:45
  „A kihelyezett tájékoztató szerint sportlétesítmény. Talán ez magyarázza,hogy ivóvíz például nincs,de egy kézilabda pálya közepére sem fúrnak kutat. Lehet,hogy így járt rá támogatás,szerintem a lényegen nem változtat,ügyes kezdeményezés,bár a drótkötélpálya kivételével gyakorlatilag minden elem megtalálható a felújított játszótereken (igaz,külön-külön) bent a városban. Tetszik,vagy sem:attól,hogy nincsen homokozó,meg libikóka hinta,inkább tűnik játszótérnek (csak akkor egy sor egyéb dolgot létre kéne hozni pluszban) . Még valami: a T.Újságíró Úr(Hölgy) igazán belelapozhatna a bejáratnál osztogatott prospektusba:a saját szememnek,és az írott információs anyagnak igazat adva,nem 19 méter az a drótkötélpálya,de ez legyen a legnagyobb gond.
  Ha már Kalandpark,akkor az etalon még mindig a szombathelyi Kalandváros.”
 • 2. Lakos 2009. augusztus 03. 09:47
  „Tényleg klassz, de azért nem nevezném kalandparknak. Egy jó kis játszótér, nem több. Ettől még érdemes megnézni, és jó, hogy megcsinálták.”
 • 1. abrakapokusz 2009. augusztus 03. 09:03
  „Felújította a vásárhelyi önkormányzat az elhanyagolt játszóteret?
  Meglepődnék, mert ott inkább eltávolították az elkopott,
  veszélyessé vált forgót és rúdhintát, javítás helyett...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz fiatalt igazoltattak

Hódmezővásárhely - 23 vásárhelyi és mártélyi szórakozóhelyet ellenőriztek szombat éjszaka a… Tovább olvasom