Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ékszerbolt lesz a rég bezárt üzlet helyén Vásárhelyen

Teljesen átalakul néhány üzlet a vásárhelyi Andrássy, illetve a Szántó Kovács János utcában. Az évek óta üresen álló egykori ajándékbolt helyén ékszert kínálnak majd, míg a mellette lévő kínai áruház helyén patikát nyitnak. Odébb, ott, ahol korábban hűtőt, tévét árultak, hamarosan olcsó kínai termékek várják a vásárlókat.
Aki korábban a vásárhelyi Andrássy utca kirakatsora előtt sétálgatott, láthatott üresen álló üzletet. Így például a páratlan oldali könyvesbolt melletti helyiség ajtaja régóta zárva volt, s az ablakon belesve nem látszott más, csak a rumli. Az egykori pult porosan állt, s körülötte néhány reklámtábla hevert a törmelékes parkettán. A napokban azonban fehér papírral ragasztották be a kirakatot és a bejárat üvegét, és a takarás mögött, odabenn folyik a munka. Az évek óta üresen álló helyiségre sokáig hiába írtak ki pályázatot, senkinek sem kellett. Aztán mégis gazdára lelt.

Az üvegre a tulajdonos egy aprócska papírfecnit ragasztott, melyen az olvasható, május közepén itt ékszerbolt nyílik.

A mellette lévő jóval nagyobb üzlet is profilt vált. Lapunkban már korábban beszámoltunk arról, hogy nemsokára gyógyszertárat adnak itt át. Az átalakítás már folyik, de a homlokzaton lévő cégér – Ázsia Áruház – még emlékezteti az arra járókat: olcsó kínai termékeket vásárolhattak benne.

A város kínai üzleteinek száma nem csökken, ugyanis a Szántó Kovács János utcában, a Robinson Áruház helyén a nyáron egy új ázsiai boltot avatnak. A hajótöröttről elnevezett üzletben egykoron hűtőt, tévét és egyéb műszaki cikkeket vehettek a betérők. A Szántón lévő üzlethelyiségen most már semmi sem emlékeztet a műszaki áruházra. A boltot kívül-belül átalakították, felújították. Bent már állnak a polcok. Kívül azonban egyetlen egy felirat sem jelzi, mi lesz itt, és mikor. A szomszédos üzletekben dolgozóktól azonban megtudtuk, itt hamarosan kínai üzlet nyílik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden jó, de a tető beázik

Minden szakmai követelménynek magas szinten felel meg a százéves vásárhelyi könyvtár – csak a… Tovább olvasom