Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Élesedik az ellentét

Nem befolyásolja döntéseimet a Lázár János és köztem lévő személyes ellentét – jelentette ki Hamvas Ödön, a KDNP városi szervezetének elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Hamvas hozzátette: nem sértődött meg, amikor nyugdíjba küldték a kórház éléről.
Úgy látja, ez azért történt, mert Lázár János tudatosan törekszik arra, hogy megszabaduljon a Rapcsák András szellemi örökségét ápolóktól, s azoktól, akik emlékeznek arra, ő volt a néhai polgármester „táskahordozója". Hamvas Ödön hozzátette: alkalmatlannak tartja Lá-
zár Jánost a vezetésre és nem is támogatja, mert véleménye szerint a város gazdasági csődben van, 10 milliárd forint feletti a tartozása.

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi elnöke a saját pártjában ellene induló eljárással kapcsolatban hangsúlyozta: nagyot csalódna, ha fegyelmit kapna azért, mert a helyi pártszervezet nem Lázár János, hanem Balogh Jánosné országgyűlési képviselőjelöltségét támogatja.

Lázár János Hamvas Ödön szavaira reagálva elmondta: 2003. március 15-én az ő javaslatára kapott Rapcsák András díszpolgári címet. Úgy vélte, a néhai polgármester nevét ki kellene hagyni a sárdobálásból. A kórházigazgató-váltásról – jelentette ki – a képviselő-testület döntött, s Hamvas Ödön 13 millió forint végkielégítéssel mehetett nyugdíjba. Lázár János szerint mára bebizonyosodott, hogy Hamvas alkalmatlan volt a kórház vezetésére. Az adósságszolgálatáról elmondta, a városnak 6 milliárd forint a hiteltartozása, s ez szerepel is a tavalyi első háromnegyed éves beszámolóban. Lázár hangsúlyozta, amúgy a szocialista párt érdekében folytatott kampánnyal a továbbiakban nem kíván foglalkozni.

Nem fegyelmi ülésen döntenek

A KDNP országos elnöksége február 11-én délelőtt kezdődő ülésén dönt arról, mit tegyen a párt, miután vásárhelyi szervezete nem tartotta be a Fidesz-KDNP országos megállapodását, s Lázár János helyett Balogh Jánosnét támogatja – tudtuk meg Kalmár Ferenc országos alelnöktől, aki hangsúlyozta, az elnökség nem fegyelmi ülésen hoz határozatot. 
.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rapcsák – tegnap, ma

Rapcsák András sírjánál tegnap a Hamvas Ödön vezette helyi KDNP-szervezet rótta le kegyeletét, ma… Tovább olvasom