Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Elmaradt a megígért egyeztetés a hétfői vásárhelyi közgyűlési napirendi pontokról

Hódmezővásárhely - Nem biztosított egyeztetési lehetőséget Márki-Zay Péter polgármester a március 19-i közgyűlés napirendi pontjaival kapcsolatban, így a bizottságok sem végezhettek érdemi munkát - mondta tegnap Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője. A polgármester szerint ma egyeztetnek.
– Nekünk továbbra is az a fontos, hogy a város fejlődjön, az önkormányzat működjön – jelentette kiHegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a közgyűlés előtti elmaradt egyeztetés miatt. A politikus úgy fogalmazott: a jövő hét hétfőn esedékes ülés napirendjével kapcsolatban nem biztosított lehetőséget az egyeztetésre az új polgármester, Márki-Zay Péter, ezért a napirendeket tárgyaló bizottságok sem végezhettek tegnap érdemi munkát.

Pedig arról, hogy minden közgyűlés előtt egyeztetnek a napirendi pontokról, azok tartalmáról – a város fejlődése érdekében –, március 1-jén szóbeli egyezséget kötöttek, illetve az együttműködést a március 3-i rendkívüli ülésen szavazással erősítették meg. Az esettel kapcsolatban tegnap közleményt is kiadott Hegedűs Zoltán, amelyben az áll: felszólítják a polgármestert, hogy önmaga ünnepeltetése és a kiváló szakemberek eltávolítása helyett kezdje el végre vezetni a várost. Felszólítják továbbá, hogy az önkormányzat eredményes működtetése érdekében a szükséges és megígért egyeztetéseket végezze el. A közlemény szerint a Fidesz felszólítja a polgármestert, hogy a kampánykormányzás helyett végre a szükséges mértékben foglalkozzon az önkormányzat és a város irányításával, Hódmezővásárhely feladataival és a hódmezővásárhelyiek ügyeivel, problémáival.

Az üggyel kapcsolatban érdeklődésünkre Márki-Zay Péter elmondta: az önkormányzat munkatársai hétfőn készítették elő az anyagokat, a bizottsági ülések kedden voltak, és az ígért egyeztetést a Fidesz-frakcióval szerdán megtartják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás ellen indulnak a családtagok: az 1 százalék a cél, hogy ne kelljen visszafizetni a milliókat?

Egymás ellen indulnak a családtagok: az 1 százalék a cél, hogy ne kelljen visszafizetni a milliókat?
Kíváncsiak voltunk, hogy ülnek le a kampányidőszakban egymás ellenfeleiként mondjuk vacsorázni. Egyikükkel sem tudtunk beszélni. Tovább olvasom