Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Elmarasztalta a vásárhelyi tévét az ORTT

Megsértette a tényszerű tájékoztatás követelményét a vásárhelyi városi tévé Havránek Ferenc egy márciusi sajtótájékoztatójáról készült tudósításban – áll az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságának állásfoglalásában. A médium vezetőjét most sem értük el.
Még március 7-én tartotta a munkáspárti Havránek Ferenc azt a sajtótájékoztatót, amelyről tudósítást készített a vásárhelyi városi televízió. A városatya – aki akkor még a párt országgyűlési képviselőjelöltje volt – egyrészt az Emlékpont építéséről beszélt. Ezután arról szólt, hogy az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) kapott levél szerint Lázár János polgármester nem fordult a grémiumhoz a vtv ügyében, holott a február eleji közgyűlésen ezt mondta, s ezzel az indokkal halasztotta el a kérdés tárgyalását. Az utóbbi téma azonban nem került a tudósításba – mondta lapunknak Havránek, aki úgy véli, a műsorszolgáltató ezzel megsértette a kiegyensúlyozott, tényszerű tájékoztatás követelményét. Panaszának az eljáró tanács egyhangú döntéssel helyt adott.

Szerettük volna feltenni az üggyel kapcsolatos kérdéseinket Arany-Tóth Attilának, a vásárhelyi városi tévé ügyvezetőjének, őt azonban napokon keresztül nem sikerült elérnünk – a telefonját nem vette fel, és üzenetünkre sem válaszolt.

A Havránek Ferenc sajtótájékoztatóján elhangzottakról pedig Lázár Jánost kérdeztük. Mint emlékezetes, a közgyűlés még tavaly ősszel megszavazta, hogy a vtv teljes átvilágítását kérik az ORTT-től. A februári közgyűlésen arra utalt a polgármester, hogy már a testülethez fordultak az ügyben. Lázár most elmondta: Havráneknek igaza van, kiderült, adminisztratív hiba miatt nem küldték még el az anyagot. A konkrét üggyel kapcsolatban pedig hozzáfűzte: ha a vtv hibázott, ő – mint fenntartó – elnézést kér a képviselőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman versenyben az alkotóházak vezetéséért

Húszan indultak, s hárman maradtak versenyben a vásárhelyi közös műterem, valamint a helyi és a… Tovább olvasom