Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Élményfürdőterv

Természet közeli hangulatú élményfürdő kínálhat kikapcsolódási lehetőséget Vásárhelyen, ha megvalósul a hosszú távú településfejlesztési terv.
A városi sportuszoda szomszédságába tervezett élményfürdő makettje. Fotó: Tésik Attila
Élményfürdővel gazdagodna a hosszú távú településfejlesztési elképzelések szerint Vásárhely. A Népkert rendezése során a K'Art Építész Stúdió Kft. megbízást kapott az önkormányzattól arra is, hogy készítsen egy megvalósíthatósági tanulmánytervet a városi uszoda szomszédságába szánt élményfürdőről.

A mintegy 3500 négyzetméteres, galériás épületkomplexumban ezer négyzetméteres medencetér állna a vendégek rendelkezésére, tudtuk meg a K'Art stúdió munkatársától, Sárai Róberttől, aki hozzátette: az úgymond „üvegmozaikos", hagyományos élményfürdő épület helyett egy különlegesebb, barlangfürdő hangulatát idéző létesítmény kialakításában gondolkodnak. Természetközpontú épületet szeretnének, ezért aztán a létesítmény tetejére az elképzelések szerint füves zöldtető kerülne, így a napimádók is használhatnák. Ezzel a megoldással azt a zöldfelületet is visszaadhatják, ami az építkezés során elvész. Az épületben akváriumok is helyet kapnának, amelyek élővilágát akár még egyes medencék üvegoldalfalán keresztül, a vízszint alatt is figyelemmel lehetne kísérni.

A benti medencék mellett természetesen a szabadban is lehetne élvezni a víz örömeit. Persze az étterem sem hiányozhat majd, mint ahogy a tervek szerint a szauna, a fitneszterem és a szolárium sem, vagyis a wellnes-kikapcsolódásra is lenne lehetőség. Az élményfürdő elkészítésének eddigi becsült összege egyébként 1,7 milliárd forint. Mindez azonban hosszú távú elképzelés, azt egyelőre nem lehet tudni, a városnak mikor és miből lesz forrása megvalósítani a tervet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézkes a vásárhelyi kisajátítás

Kisajátítási eljárást kezdeményezett a vásárhelyi önkormányzat azoknál az endreitelepi lakóknál,… Tovább olvasom