Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Eltűnik a szemét

Mindszent - Az időjárás végre kezdi a nyári arcát mutatni, így az önkormányzat és az üdülőtulajdonosok megkezdték a takarítást, a nyári kellékek is előkerültek.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Nem kijelölt fürdőhelyként, de a Tisza-part várja a pihenni vágyókat Mindszentre. A büfé is nyit, és a kemping is várja a táborozókat. Az önkormányzat nyáron hetente szervez kommunális hulladékszállítást az ingatlanok elől. Június 17-étől minden hétfőn 8 órától szedik össze a szemetet a közszolgáltató jelzésével ellátott zsákban, amelyet a városháza portáján, az önkormányzat strandfeladatokat ellátó munkatársainál a helyszínen, valamint várhatóan a kempingben és a vendéglátóegységekben lehet majd megvenni. Az ingatlantulajdonos a zsák vásárlásával fizeti ki az elszállítás költségét. Ezzel egy időben, már június 10-étől a közös gyűjtőben elhelyezett szemét elszállítása megszűnt, a tárolók sincsenek már kinn.

A környékbeli háztulajdonosoknak másképpen is készülniük kell a szezonra: az ingatlanjukon való parkoláshoz ki kell váltaniuk a parkolójegyet. Anélkül is érkezhet bárki autóval, hogy lenne az üdülőövezetben nyaralója, mert van parkolásra lehetőség. Nekik, a korábbi évek gyakorlatával szakítva, csak hétvégén kell parkolási díjat fizetniük.

Olvasóink írták

  • 1. 48as 2013. június 15. 16:47
    „Ez egy kicsit zavaros megfogalmazás, vagy egy ôrült döntés eredménye? Ezek szerint az ingatlan tulajdonosok csak parkolási díj ellenében parkolhatnak a saját területükön, és persze a vendégeik is? Na, ez már nem semmi !
    Aztán valami olyasmirôl is szó van, hogy a vidéki, és a külföldi ingatlan tulajdonosok kétszer annyi ingatlan adót kell, hogy fizessenek? Ez sem szokásos, hogy akik pénzt hoznak a településre azokat meg kell büntetni. :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elköltöznek az életveszélyes házból

A vásárhelyi Mészáros Lászlóné és Vacsi Györgyné ma elköltözik a Juhász Gyula utca 19. szám alatti, életveszélyessé vált házból, amelyet már 2010-ben bontásra ítélt a hatóság. Tovább olvasom