Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Enyhítenék a bérlakáshiányt

Újabb ingatlant vásárolt a vásárhelyi önkormányzat, hogy abban szociális lakásokat alakítson ki. Az egykori KÉV-székházat 247 millióért vették meg. Az épület átépítésére 130 milliót szánnak. Az önkormányzat több ingatlan megvásárlására is különített el forrásokat az idei költségvetésében.
Az egykori KÉV-székház a Lázár utcán. Bérlakásokat alakít ki a város. Fotó: Tésik Attila
A nyomasztó szociális bérlakáshiányt próbálja meg csökkenteni a vásárhelyi önkormányzat, amely nemrégiben 247 millió forintért vásárolta meg az egykori KÉV-székházat. A város egyébként idei költségvetésében jelentős forrásokat különített el Szőnyi utcai, Oldalkosár utcai, Virág utcai, Kossuth téri és máshol lévő lakás- és ingatlanvásárlásra. Az erre szánt összeg valamivel több mint 332 millió forint. A Lázár utcai székházban 130 millió forintért alakítanának ki lakásokat.

A város szintén szociális bérlakásokat kíván kialakítani a Szántó Kovács János és a József Attila utca sarkán álló, a munkaügyi központ kirendeltségének helyt adó, egykor a porcelángyár fiataljainak épült házból. A nagyrészt üresen álló épületben kis befektetéssel csak a ma is meglévő emeleti harminc lakást kellene felújítani. A munkaügyi központtal még folynak a tárgyalások az ingatlan megvásárlásáról.
Vásárhelyen ma több mint hatszázan várnak arra, hogy megüresedjék egy-egy szociális bérlakás.


Húszmillió kártalanításra

A mártélyi üdülőterület úgynevezett DRúzsba-telepi részén álló ideiglenes felépítmények (azaz a nyaralók) felszámolása miatt 20 millió forintot különített el a vásárhelyi önkormányzat a költségvetésében a tulajdonosok kártalanítására. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a Family Center építését

Két év után megkezdődött a vásárhelyi Family Center építése az egykori ifjúsági park területén. A… Tovább olvasom