Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Esnek-kelnek, de élvezik

Napról napra lelkes korizókkal telik meg a belvárosban felállított műjégpálya Vásárhelyen. Míg a gyerkőcök a jégen csúszkálnak, a szülők a szárazról figyelik csemetéiket. Az egyik korcsolyázó véleménye szerint az sem baj, ha valaki bénázik a jégen. A lényeg: a mozgás és a jó buli.
Jeges öröm Vásárhelyen Fotó: Tésik Attila
– Jövő karácsonyra korcsolyát kérek – lelkendezett a vásárhelyi Kossuth téren felállított jégpálya melletti padon egy fiatal lány, s mesélte barátainak korizós élményeit. Anno, még az ötvenes-hatvanas években a Bethlen Gábor gimnázium udvarán kialakított pályára járhattak csúszkálni a vásárhelyiek. Az önkormányzat karácsonyi ajándékaként viszont az idén egy ideiglenes, 13 méter széles, 26 méter hosszú műjégpálya várja a belváros szívében a korizás szerelmeseit. A pálya népszerűsége pedig töretlennek tűnik. Tegnap délelőtt a műjég szomszédságában felállított padokon szinte alig lehetett helyet találni, de a pálya is zsúfolt volt. Akadtak, akik már túl voltak egy-két körön, mások pedig éppen a korcsolyájukkal bíbelődtek, hogy végre a jégre léphessenek.

– A kisasszony nagyon szeret korcsolyázni – állapította meg Dani Zsuzsi édesapja, miközben csemetéje a koriját vette fel. A nyolcéves kislány elsős korában tanult meg korcsolyázni. Barátnőjével eddig Szegeden vagy a mártélyi holtág befagyott vizén csúszkálhatott. Ezért örül neki, hogy az idén csak a belvárosba kell eljönnie, ha jégre szeretne lépni. Általában egy-két órát szívesen tölt a műjégen, jól beöltözve, hogy ne fázzon, jegyezte meg Zsuzsi.

Akadtak olyan szülők is, akik nemcsak a csemete korcsolyáját pakolták be a hátizsákba, hanem egy termosz forró teát is. Persze annak sem kell elkeserednie, akinek nincs saját korija, hiszen a pálya melletti kölcsönzőből beszerezheti a cipőket. Így tett Anita is. Tavaly volt a lábán először korcsolya, ezért fölösleges vennie, magyarázta.

– Jó buli csúszkálni – állapította meg, pedig mint hozzátette: elég gyakran elesik. De hát ez nem csoda, hiszen eddig nem sok alkalma volt gyakorolni. A fiatal lány egyébként egy csöppet sem bánja, hogy esik és kel a jégen. Állítása szerint így is nagyon élvezi a korcsolyázást. Igaz, hogy a legtöbb esetben csak „bénázik", de akkor is mozog. Az összevert, kék-zöld térdek pedig feledhető sérülések, magyarázta lelkesen.

A vásárhelyiek még január 23-áig élvezhetik a műjégpálya örömeit a Kossuth téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már büntetik a petárdázást

Tegnap óta Vásárhelyen is több helyen vásárolhatunk speciális, úgynevezett II-es osztályba sorolt… Tovább olvasom