Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Expót szeretnének a vásárhelyi cégek

Jövőre megnyílhat az első vásárhelyi expó, amely elsősorban a helyi gyártóknak lenne fontos bemutatkozási lehetőség. A városi önkormányzat támogatja az ötletet, a megkérdezett vállalkozók szerint megfelelő helyszín lenne erre az ipari park vagy a városi sportcsarnok, esetleg a Fekete Sas is.
A helyi piacra termelő vállalkozások számára lenne jó megrendezni a vásárhelyi expót: ez az igény már azon a megbeszélésen is elhangzott, melyet az önkormányzat vezetői folytattak a helyi vállalkozókkal, azt tudakolva, hogyan tudná a város segíteni a működésüket.

– Mindenképpen jó lenne egy helyi expó, nemcsak nekünk, vállalkozóknak, de a városnak is – osztotta meg velünk véleményét Ambrus Sándor fazekasmester. – Tavaly jártam Vallauris-ban, Hódmezővásárhely francia testvérvárosában az ottani expón, s láttam, milyen nagy sikere van a rendezvénynek. Pedig ott csak fazekasból vagy száz állította ki a portékáit.

Ambrus Sándor hozzátette: neki 20 négyzetméteres hely elegendő lenne, de akkor, ha elfogadható helypénzt kérnének. Tapasztalatai szerint ugyanis általában a szervező gazdagodik meg az ilyen kiállításokon, a beszedett díjak miatt. A fazekasmester szerint a városi sportcsarnok vagy éppen a Fekete Sas adottságai meg is felelnének az expó céljára.

– Számunkra nem sok értelme lenne egy helyi expón való bemutatkozásnak, legalábbis üzleti szempontból nem – fogalmazott Berei Béla. A targoncákat forgalmazó Totál Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tapasztalata szerint ezeknek a rendezvényeknek nincs üzleti hasznuk, hiába vettek részt például Szegeden vagy a fővárosban, a Hungexpo területén rendezett kiállításokon.

– Az informatika fejlődése miatt ma már nem hoz olyan nagy eredményt az ilyen bemutatkozás, a szocializmus idején még más volt a helyzet – tette hozzá. Berei Béla úgy véli, legfeljebb azoknak a vállalkozásoknak lenne jó egy helyben rendezendő kiállítás, akik bemutatott áruikat helyben, árengedménnyel kínálnák.

Jó ötletnek tartja a helyi expó megrendezéséről szóló javaslatot Kardos Lajosné. A vállalkozásfejlesztési iroda vezetője elmondta, már gondolkoznak azon, hogy az igények szerint a városon kívül hol is van nagyobb csarnok az expó megrendezésére. Úgy látja, számításba jöhet az ipari park területe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liberális ötletek a pénzszűkében

Vállalkozási adókedvezményekkel, ingyenes telekkel lehetne a vásárhelyi ipari parkba csábítani a… Tovább olvasom