Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fafaragó Guinness-rekorder

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi LÖSZ Kulturális Fesztivál, Hagyományőrző Mulatság legnagyobb attrakciója a 38 éves algyői Ga'ali Zsolt volt, aki új műfajban, fafaragásban akart Guinness-rekordot felállítani.
 Azt vállalta – és teljesítette is! –, hogy szombat délelőtt 9 órától vasárnap 10-ig, vagyis 25 órán keresztül készít különböző alkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel.

– Nem a rekord a lényeg, hanem az, hogy felhívjam a figyelmet erre a mesterségre, mert itt sincs utánpótlás, a fiatalok nem érdeklődnek iránta – közölte az asztalos végzettségű, verselő és a The Galery zenekar keretében muzsikáló Ga'ali.

– Gyermekkorom óta foglalkozom fafaragással, és nem követek semmilyen irányzatot, igyekszem mindig valami egyedit alkotni. Mindenki mindent másol, kevés az új, a friss, pedig a magyar kultúra remek alapot adna ehhez. Hogy eldöntöm-e előre a témát? A fa megteszi helyettem: benne rejtőzik, például egy arc, csak észre kell venni – mondta Ga'ali Zsolt, aki vasárnap 10 órakor az új Guinness-rekordot sikeresen teljesítve rakhatta le szerszámait. Bevallotta: kicsit elfáradt, de számára is meglepően jól bírta, nem is álmosodott el. 25 óra alatt négy, igényesen kialakított tárgyat készített. A rekord hitelesítése még hátravan.

Fotó: Veréb Simon
 Ga'ali Zsolt arcot faragott a gyökérbe.
Fotó: Veréb Simon

Az Árpád utcai tájházban és környékén a csúcskísérleten túl is gazdag, változatos program várta a kilátogatókat: a népzenés ébresztőtől a különböző koncerteken, fűzőversenyen, lovagláson, gyerekműsoron át egészen a népi színielőadásig és a kirakodóvásárig – éjszakába nyúlóan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűz a negyediken

Hódmezővásárhely - Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet Vásárhelyen, az Andrássy út 6. szám alatti… Tovább olvasom