Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Fejben kész a tornacsarnok

Kondi- és fitneszterem, szauna is helyet kaphat a Gregus és az Eötvös szakközépiskola közös udvarára tervezett új tornacsarnokban Vásárhelyen. A 725 millió forintra becsült beruházás tervezetét csütörtökön tárgyalja a közgyűlés, s dönt a közbeszerzési eljárás elindításáról. Ha pedig mindegy jól megy, akkor akár jövőre elkészülhet a tornacsarnok.
A tervek szerint az Eötvös-iskola udvarán jövőre tornacsarnok épülhet. Fotó: Tésik Attila
Elkészült a vásárhelyi Gregus Máté, valamint az Eötvös József Szakközépiskola közös udvarára szánt tornacsarnok projekttervezete. A képviselők a csütörtöki közgyűlésen tárgyalják az anyagot, valamint döntenek a tervek szerint 725 millió forintra becsült beruházás közbeszerzési eljárásának elindításáról. Ezt követően a Nemzeti Sporthivatal is megtárgyalja majd a tervezetet, s annak jóváhagyásával – ha minden jól megy – várhatóan már az idén elkezdődhet az építkezés.
Csúszás nélkül pedig talán jövőre el is készülhet a létesítmény, tudtuk meg Benkő Zsolttól, a városstratégiai iroda munkatársától.
A beruházás úgynevezett PPP-konstrukcióban készülne, azaz a közbeszerzési eljárás győztese tervezi, építi, üzemelteti és hitelezi az összeget, amit az állam és a város közösen, 15 év alatt szolgáltatási díjként fizet vissza.

Az üzemeltetés költségének csökkentése érdekében az önkormányzat megvizsgálja az alternatív energiaforrások, akár napkollektor vagy geotermikus hőszivattyú használatának lehetőségét is.

Vásárhely egyetlen sportcsarnoka – mint arról már beszámoltunk – igen túlterhelt, pontosan ezért sok egyesület kiszorul a létesítményből, s nem tarthatja ott edzéseit, mérkőzéseit. Ugyanakkor az Eötvös-iskolában évtizedek óta két összenyitott tanterem szolgál tornaszobaként, a Gregus-iskolának pedig még tornaterme sincs, a diákok a főiskoláét használják.

A két intézmény 630 tanulóján kívül tehát a város lakói is használhatják majd az új tornacsarnokot, ahol mintegy két és fél ezer négyzetméteren sportolhatnak. A létesítményben a tervek szerint helyet kap hat öltöző, két szertár, külön-külön orvosi, tanári szoba, százötven négyzetméteren kondi-, valamint fitneszterem, de szauna és kisebb méretű medence is. A négyszáz fős lelátón pedig nemcsak szurkolók foglalhatnának helyet, hanem a különböző iskolai vagy akár önkormányzati rendezvények, estek vendégei is. A tervek között egyébként az is szerepel, hogy a csarnok alatt mélygarázs épülne, így nemcsak a sportversenyekre érkezők parkolási gondja oldódhatna meg, hanem a belvárosé is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen télen sem pihennek a tárolókban a kerékpárok

Télen kerékpár, nyáron meg a jó öreg Simson – vallja Bálint László. A 79 esztendős férfihoz… Tovább olvasom