Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Feketéné szerint a panasz alaptalan

Nem tiltja a törvény, hogy a választási bizottság elnöke jogászként önkormányzati megbízást teljesítsen, és azt sem, hogy a lánya a polgármesteri hivatalban dolgozzon – mondja Feketéné Szemző Margit a személyére vonatkozó kifogásról, amelyet a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség fogalmazott meg.
Feketéné Szemző Margit harmadik alkalommal vesz részt a helyi választási bizottság munkájában Fotó: Tésik Attila
– A megyei közgyűlés annak idején egyhangúlag szavazott a helyi választási bizottságok tagjairól, s a döntés után nem volt senkinek ellenvetése a személyemet illetően – mondta Feketéné Szemző Margit, a 6-os számú egyéni választókörzet választási bizottságának elnöke. A Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség tagja, Erdélyi Miklós viszont – mint arról beszámoltunk – a napokban tartott sajtótájékoztatón elmondta: Feketéné baráti kapcsolatot ápol Lázár János polgármesterrel, országgyűlési képviselőjelölttel, valamint több megbízása van az önkormányzattól, ugyanakkor lánya a vásárhelyi polgármesteri hivatalban dolgozik. Mindez pedig szerinte összeférhetetlen a helyi választási bizottság elnöki tisztségével, azért a területi választási bizottsághoz fordult a szövetség.


 
Még nem kapták meg a kifogást

A területi választási bizottság még nem foglalt állást a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség fölvetéseinek ügyében, mert még nem is kapta meg a kifogást – tudtuk meg Siket Judit megyei főjegyzőtől. A kifogást a szervezetnek a területi választási bizottsághoz kell címeznie, de az egyéni választókerületi bizottsághoz kell eljuttatnia, innen továbbítják. Ha megérkezik a címzetthez, a törvény értelmében három napon belül kell dönteni róla.
– Nem igaz, hogy több, rendszeres megbízásom van az önkormányzattól – mondta el lapunknak Feketéné, hozzátéve: egyetlen munkaügyi perben jár csak el. Ám, ha úgy is lenne, ahogy a szervezet állítja, a választási törvény szerint mindez nem összeférhetetlen, mint ahogy az sem, hogy a lánya a népjóléti irodán dolgozik, sőt a baráti kapcsolatra való hivatkozás sem megalapozott indok. Harmadik alkalommal dolgozik a helyi választási bizottságban, s eddig nem volt kifogás a személye ellen – jegyezte meg, mondván: az eljárás lezárása után kifejti véleményét.

A szövetség szintén aggályosnak tartja, hogy Meleg Emese is a helyi választási bizottság tagja, korábban az önkormányzatnál dolgozott, míg Pálinkó János póttag is önkormányzati megbízásokat teljesít. Ezzel kapcsolatban Feketéné szintén elmondta: velük kapcsolatban is hasonló a helyzet, azaz, a választási törvény szerint mindez nem összeférhetetlen azzal, hogy ők részt vesznek a bizottság munkájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János és az álláskeresők

Radikális gazdaságpolitikai váltásra és új kormányra van szükség ahhoz, hogy megváltozzon a… Tovább olvasom