Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Felavatták a Lelkek emlékét Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A 47-es főúton közlekedési balesetben elhunytak emlékére avatták fel tegnap a Lelkek emlékét Vásárhelyen a főút és a népkerti vasútállomás közötti területen.
Azoknak állított emlékművet vasárnap délelőtt a 47-es főút és népkerti vasútállomás közötti területen a vásárhelyi önkormányzat, akik közlekedési balesetben haltak meg, vagy szenvedtek súlyosabb vagy könnyebb sérülést a csak részben négysávosított főúton. A Finta Sándor vásárhelyi kőművesmester által emelt alapzatra Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész készítette el a Lelkek emlékére című alkotást.

– A magyar országépítés történetében példátlan, hogy a 47-es út négysávosításakor egy négy és fél kilométeres szakasz befejezetlen maradt – jelentette ki az avatóünnepségén Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. Az Orbán-kormány idején határoztak arról, hogy négysávosítják a főutat. Ekkor tették le az alapkövet is, majd megépült a vasúti aluljáró és Kishomok, illetve a Tisza-híd és Kopáncs közötti rész. A középső rész építése a kormányváltás után már el sem kezdődött. Tóthné Kecskeméti Katalin, az emlékmű létesítését javasló önkormányzati képviselő avatóbeszédében hangsúlyozta: ellentmondásos a helyzet, mert az út befejezésére nem jut, jutott pénz, páncélautóra, metróra, kormányzati negyedre viszont költenek. Fekete György, a KDNP országgyűlési képviselője beszédében azt emelte ki, hogy a felállított kereszt nem a számonkérés, hanem a szolidaritás jele azokkal, akiknek a szerette veszítette életét az ország egyik legveszélyesebb útszakaszán.

Az emlékművet Kondé Lajos püspöki helynök, a szegedi dóm plébánosa szentelte meg, áldást mondott Bán Csaba ótemplomi református lelkész. Közreműködött a helyőrségi fúvószenekar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János bírálja városa rendőrségét

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester szerint a vásárhelyi rendőrségen nem veszik komolyan… Tovább olvasom