Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Felfüggesztett vásárhelyi pártvezetőség

Felfüggesztette a Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi vezetőségének működését a párt szombaton tartott országos elnökségi ülése, miután a vásárhelyiek nem Lázár János, hanem Balogh Jánosné képviselőjelöltségét támogatták. Hamvas Ödön (képünkön), a helyi szervezet elnöke nem tartja kizártnak, hogy fellebbez a határozat ellen, amelyet ma postáznak.
Felfüggesztették a KDNP vásárhelyi vezetőségének működését az új vezetőség megválasztásáig – így döntött szombati budapesti ülésén a Kereszténydemokrata Néppárt országos elnöksége. Mint lapunknak Kalmár Ferenc, a párt országos alelnöke és a Csongrád megyei szervezet elnöke elmondta: az országos elnökség felhívja a jelenlegi vásárhelyi vezetőség valamennyi tagját, hogy a hétfőn kipostázandó felfüggesztő határozat kézhezvételét követő három napon belül mondjon le.

Az országos elnökség ugyanakkor a párt Csongrád megyei elnökségét kérte fel arra, hogy működőképes vezetőség hiányában nyújtson segítséget a vásárhelyi szervezetnek, megbízott útján intéztesse a vezetői feladatokat, majd szervezze meg és bonyolítsa le a tisztújítást. Kötelezte egyben Rubovszky György pártügyészt, hogy amennyiben a felfüggesztett vezetőségi tagok nem mondanak le, haladéktalanul kezdeményezzen ellenük fegyelmi eljárást azzal, hogy indítványozza kizárásukat a KDNP-ből.

– A legfőbb indok az – mondta Kalmár Ferenc –, hogy az országos elnökség tavaly december 10-i ülésén elfogadta a Fidesszel kötött megállapodást, amelynek részét képezte az egyéni országgyűlési jelöltek névsora. Benne az, hogy a KDNP a vásárhelyi választókörzetben Lázár Jánost, a Fidesz jelöltjét támogatja. Ezen az ülésen Hamvas Ödön is részt vett, s nem szavazott a megállapodás ellen. Ezzel szemben január 13-ra jelöltállító gyűlést hívott össze Vásárhelyen, amely azonban határozatképtelennek bizonyult. A január 23-i megismételt ülésen pedig a helyi szervezet az országos megállapodás ellenére Balogh Jánosné támogatásáról döntött.

– Valóban részt vettem az országos választmány decemberi ülésén, de azon egyáltalán nem szavaztam, se igennel, se nemmel a Fidesszel kötött megállapodásra. Azért, mert a lelkiismeretem nem engedte, hogy ezzel alkalmatlan embert támogassak a térség parlamenti képviseletére – mondta Hamvas Ödön. Hozzátette: megvárja, míg kézhez kapja a felfüggesztésről szóló határozatot, majd utána eldönti, fellebbez-e ellene vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezi a művészetszervezést

Több mint húsz, nagy méretű Fodor József-festmény oldja a szorongást a betegekben a vásárhelyi… Tovább olvasom