Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Felgyorsítják a hivatalt Vásárhelyen

Az előkészítő munkát követően 2005. szeptember 1-jével Vásárhely polgármesteri hivatala is elindította az elektronikus önkormányzati rendszer kialakítását, amelynek idén február 28-án lezárult a bevezetési, fejlesztési szakasza.
– Az előkészítő munkát követően 2005. szeptember 1-jével Vásárhely polgármesteri hivatala is elindította az elektronikus önkormányzati rendszer kialakítását, amelynek idén február 28-án lezárult a bevezetési, fejlesztési szakasza – mondta el tegnap tartott sajtótájékoztatóján Gyömrő Molnár Imre települési képviselő, a városfejlesztési, vállalkozásfejlesztési és informatikai bizottság elnöke, valamint Zakar Péter, a városstratégiai iroda informatikai csoportvezetője. Az e-önkormányzati rendszer létrehozása összesen 331 millió forintba kerül, amiből 315 millió forintot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert a város. A fejlesztés három év alatt fejeződik be a közbeszerzési eljáráson győztes Albacomp Számítástechnikai Rt.-nek köszönhetően. A fejlesztések révén városi portál, e-önkormányzat, térinformatikai rendszer és elektronikus iktató- és ügymenetkezelő rendszer valósul meg.

Az on-line ügyintézés keretén belül lehetővé válik a gyorsabb, olcsóbb, kényelmesebb ügyintézés. A rendszer több mint hatvanféle ügytípust támogat, így lehetőség van például adó-, lakás- és szociális jellegű ügyek intézésére. Emellett az esetleges sorban állás elkerülése érdekében egy távolról elérhető előjegyzési rendszer is megvalósult, amelyet a későbbiekben SMS-előjegyzési rendszerrel bővítenek. Hamarosan teljesen feltöltik a térinformatikai rendszert, amelyen – többek között – légi felvétel látható a városról, de lehetőség lesz majd cím és helyrajzi szám keresésére is. Az e-önkormányzat szolgáltatásai a www.hodmezovasarhely.hu címen már elérhetők, jelentős része azonban csak regisztrálás után vehető igénybe. A települési önkormányzatok közül Vásárhely az első város, mely teljes kétirányú elektronikus ügyintézést biztosít a lakosok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év a vásárhelyi Ádám Zoltánnak

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla tegnapi tárgyalásán a megyei bíróság ítéletét, amely jogerősen 8… Tovább olvasom