Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Félig törvényesen ragasztott a Fidesz

Helybenhagyta a területi választási bizottság a 6-os számú egyéni választókörzet bizottságának azt határozatát, mely szerint a Fidesz vásárhelyi frakciójának tagjai nem sértettek törvényt azzal, hogy az MSZP-iroda ajtajára és ablakára különböző feliratokat ragasztottak.
Helybenhagyta a területi választási bizottság a 6-os számú egyéni választókörzet bizottságának azt határozatát, mely szerint a Fidesz vásárhelyi frakciójának tagjai nem sértettek törvényt azzal, hogy az MSZP-iroda ajtajára és ablakára különböző feliratokat ragasztottak. A szocialisták azt kifogásolták, hogy ugyan a ragasztáshoz engedélyt kértek a fideszesek az épület tulajdonosától – azaz az önkormányzattól – ám szerintük a bérlő – azaz a helyi MSZP-szervezet – hozzájárulása is kellett volna az akcióhoz. A területi választási bizottság szerint e kérdés elbírálása nem az ő hatásköre, hanem az önkormányzatra tartozik.

A szocialisták Vásárhelyen azt is kifogásolták, hogy az MSZP logójával ellátott papírszalagokat ragasztottak fel a fideszesek az irodára, engedély nélkül használták a párt jelképeit. Ezzel viszont a helyi és a területi választási bizottság szerint is sérült a választási törvény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek kontra Lázár

Havránek Ferenc szerint a választási törvényben megszabott összeg többszörösét költötte eddig Lázár… Tovább olvasom