Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felismeri-e Kispál Ferencet?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Kispál Ferenc

Ezúttal a Fidesz–KDNP Csongrád megyei listáján a parlamentbe jutott képviselő fotóját mutattuk a vásárhelyieknek, aki egyben a Magyar Gazdakörök Szövetsége országos választmányának elnöke is. Kispál Ferenc három megkérdezettnek ismerős volt, de csak ketten tudták azonnal a nevét.

Szabó Sándorné egyéni vállalkozó:


– Azonnal felismertem: ő Kispál Ferenc. A kisgazdáknak lehet az elnöke? Olvastam róla, de kérem, segítsen egy kicsit! Annyit tudok, hogy a mostani választásokkal kapcsolatban ért el sikereket. Megvan! A Fidesz megyei listáján jutott a parlamentbe. A mutatott fotó alapján nyílt, őszinte, egyenes embernek vélem. Örülök annak, hogy új emberek is kerültek az országgyűlésbe, főleg annak, hogy a közéletből.

Szolyák Sándor nyugdíjas gépkocsivezető:


– Nem ismerem. A kép alapján azt gondolom róla, hogy a mezőgazdasággal lehet kapcsolatban. Szerintem tanár a vásárhelyi főiskolán, s ezt tanítja. Hogy politikával is foglalkozhat? Ezt nem tudtam. De most, hogy mondja, valami hasonlót olvashattam róla az újságban. Országgyűlési képviselő? Megvan! Lázár János mellett ő a másik vásárhelyi a parlamentben. De a nevét sajnos nem tudom.

Égető Sándorné nyugdíjas varrónő:


– Ismerős nekem valahonnan, de nem tudom, hogy honnan. Jár nekem a lapjuk, szerintem abban láttam, s olvashattam is róla. De nem tudok rájönni, vajon ki lehet. Azt se tudom, mivel foglalkozhat. Hogy mezőgazdasággal és politikával is? Ez se segített sokat. Hogy Ferenc a keresztneve? Még most sem tudom. Kispál Ferencnek hívják? A neve nem ismerős, csak az arca. Jól mondtam, benne volt az újságban!

Szentesi Ferenc nyugdíjas cukrász:


– Rögtön felismertem. Ő Kispál Ferenc. Együtt dolgoztunk az egykori Béke Szállóban, a Fekete Sas elődjében. Én vezettem a szállót, Feri pedig nálam volt hentes. Most már egyéni vállalkozó lett. Ezenkívül azt is tudom róla, hogy Kovács Lajos bácsi utódja a gazdakör élén, valamint listás parlamenti képviselő lett. Követtem a választást, onnan tudom. Vidám, jó kiállású, focikedvelő embernek ismertem meg, szerintem most is az.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerparti lesz a hangulat a vásárhelyi strandon

Tengerparti hangulatot szeretnének teremteni idén nyáron a vásárhelyi fürdőben. Két homokos… Tovább olvasom