Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Felkészültek a temetők a gyásznapra

A megyei városok temetőiben már felkészültek a halottak napjára – a legtöbb sírkert tovább tart nyitva, mint egyébként.
A többnapos ünnep alatt reggeltől egészen sötétedésig tart nyitva a csongrádi köztemető. Az elmúlt évekhez hasonlóan ideiglenesen a forgalmi rend is módosul a sírkert környékén: szerda reggel hét óráig a Lidl Áruház parkolójától a temető felé egyirányú közlekedés lesz érvényben a Vég utcában.

Makón két református, egy római katolikus és egy görög katolikus temető várja az emlékezni vágyókat az ünnepek idején – lényegében folyamatos nyitva tartással. A két református temető egyébként is mindig nyitva van, de a kapuval máskor lezárt római katolikus, illetve görög katolikus temetőről is azt mondta Gordos Ferdinánd plébános, illetve Janka György esperesparókus, hogy ameddig emlékezők lesznek a sírkertben, addig a kapuk nyitva állnak.

Kitakarították a vásárhelyi temetőket, s már a hozzátartozók nagy része is elvégezte a szükséges munkákat szerettei nyughelyénél. Halottak napján a református temetők reggel 8-tól este 9-ig látogathatók. A katolikus sírkert pedig – fogalmazta meg Seidl Ambrus lelkész – virradattól bőven sötétedés utánig tart nyitva. Ezen a napon használható lesz a Jókai utcai és a Kutasi úti kapu is, s akinek feltétlenül szükséges, az autóval is behajthat. A Kincses temetőbe ezen a napon is csak azok mehetnek be kocsival, akik mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkeznek.

Szentesen a Szeder temetőben az ünnepen nem változik a nyitva tartás, mindennap este nyolcig tárva a kapu. A katolikus Kálvária temetőben és a Bánomháti sírkertben is felkészültek már a halottak napja alkalmából várható rengeteg látogatóra.


Szegeden több tízezer látogatót várnak

Hosszabbított nyitva tartással várják a szegedi temetők mindazokat, akik halottak napja alkalmából szeretnék leróni kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál. A Belvárosi és az Alsóvárosi temető reggel 7 órától este 8 óráig tart nyitva. A Dugonics, a Dorozsmai, a Gyálaréti, a Tápéi és az Újszegedi sírkert reggel 7-től este 7-ig várja a látogatókat. Szegeden mintegy 40-45 ezer látogatóra számítanak a kegyeleti ünnepen. A sírkertekben rendőrök, város- és polgárőrök járőröznek, irányítják a közlekedést. A Tisza Volán körjáratot indít, az SZKT ideiglenes megállót létesít az Alsóvárosi temetőnél.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majd kétmilliárd a tét a lottón

Vásárhelyen nincs lottóláz, legalábbis óriási tömegekben nem rohanták meg a lottózókat. A… Tovább olvasom