Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Feltörték az új aszfaltot Vásárhelyen

Utolsó szakaszához érkezett a kétmilliárd forint összköltségű útrehabilitáció Vásárhelyen, amelynek keretében megújulnak a város gyűjtőútjai. Kisebb gond akadt a nemrégiben átadott Zrínyi utcában. A Madách utca kereszteződésében csőtörés miatt fel kellett bontani az új aszfaltot. A hét végére elkészülnek a javítással.
Fotó: Tésik Attila
Vásárhelyen tavaly ősszel indult az a kétmilliárd forint összköltségű útrehabilitációs program, amelynek keretében felújítják a város önkormányzati kezelésű gyűjtőútjait. A beruházás az utolsó szakaszához érkezett, szeptemberre elkészülnek a teljes munkával.
Ennek keretében pár hete új aszfaltréteget kapott a Zrínyi utca is, amely összeköti a külterületi Bodzási utat a Kossuth térrel, így igen forgalmas.

– Nemrég adták át az új utat, aztán valami miatt fel is törték az aszfaltot a Zrínyi és a Madách utca sarkán – hívta szerkesztőségünket Tóth Sándor, s kérte, járjunk utána, miért bontották fel az utat a kereszteződésben.

Kása Ferenc, a polgármesteri hivatal közlekedési ügyintézője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy csőtörés történt az érintett útszakaszon.
A Madách utca nem szerepelt sem az ivóvízhálózat-, sem az útfelújítási programban, így nem nézték meg, milyen állapotban vannak a vízvezetékek.

A Zrínyi és a Madách utca sarkán csőtörés miatt bontották fel a friss aszfaltot. Fotó: Tésik Attila
Az elöregedett cső éppen a kereszteződésben és éppen az aszfaltozás után repedt meg. A hibás vezetékhez pedig csak úgy tudtak hozzáférni, ha a Zrínyi utca friss aszfaltját is feltörik. Ez a rész még mindig körbe van kerítve. A hibát kijavították, s a hét végére újra leaszfaltozzák az utat. Az önkormányzatnak ez nem jelent pluszköltséget.

Az ehhez hasonló kisebb gondot leszámítva jól haladnak az útfelújítással. Jelenleg a susáni városrész gyűjtőútján, a Klauzál utcában dolgoznak.
A Püspök és a Mátyás utca közötti szakaszon ma marják le a régi burkolatot. A Simonyitól a Körte utcáig pedig most építik a csapadékvíz-átereszek előfejét. A Berkenye és a Simonyi utca között aszfalterősítő rácsokat fektetnek le.

Az útrehabilitációs programnak a Klauzál nem csupán a legutolsó, hanem a maga közel két kilométeres szakaszával a leghosszabb felújított utcája is. A járművek augusztus 31-e után vehetik birtokba az új aszfaltcsíkot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornaügyben nyomoz a rendőrség

Nyomoz a megyei rendőr-főkapitányság a mártélyi csatornázás ügyében, jogosulatlan gazdasági előny… Tovább olvasom